İhraç için adım adım: İzleniyorlar

Güncelleme Tarihi:

İhraç için adım adım: İzleniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 21:58

MHP Genel Merkezi, 15 Mayıs’ta olağanüstü tüzük kurultayı toplama planı yapan genel başkan adaylarını yakın markaja aldı. Adaylarla ilgili ayrı ayrı klasörler oluşturularak konuşmaları tek tek not ediliyor. Konuşmalar parti tüzüğünün, disiplin hükümleri kapsamında kesin çıkarma cezasını gerektiren hallerdeki maddeleri ile karşılaştırılıyor. Adaylar, incelemeler karşısında partiden ihraç tehlikesi ile karşı karşıya.

Haberin Devamı

MHP Genel Sekreterliği, muhaliflerin hareketlerini markaja almak amacıyla bir inceleme kurulu oluşturdu. Kurulda her adayla ilgili bir klasör bulunuyor. Bu adayların konuşmaları ve sosyal medyadaki yazışmaları, görüntüleri dosyalanıyor. Konuşmalar en ince detaylarına kadar okunarak parti tüzüğünün ‘Disiplin Hükümleri’ bölümüne göre değerlendirmeye alınıyor.

Tüzüğün disiplin hükümlerini ihlal eden söz veya davranışlar, Merkez Disiplin Kurulu’na intikali amacıyla da Başkanlık Divanı’na sunulacak. Şimdiye kadar sadece Meral Akşener ile ilgili inceleme başlatılması kararı veren Genel Merkez, diğer adayları da yakından izliyor. Akşener’in ise inceleme sürecinin devam ettiği kaydedildi. Eşleştirmeler kapsamında çok sayıda tüzüğe aykırı hareket tespit edildiğini belirten parti kurmayları, adaylarla ilgili ihraca kadar gidecek bir sürecin başlayabileceğini vurguluyor. Parti kurmayları, adayların ihraçları halinde partideki ‘seçme ve seçilme’ hakları başta olmak üzere tüm haklarının elinden alınacağını ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!