Ihlamurdere her seneki gibi yine çöktü

Güncelleme Tarihi:

Ihlamurdere her seneki gibi yine çöktü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ihlamurdere Caddesi her sene ilk yağmurda çöküyor. Bu defa da aynı şey oldu. İSKİ ekipleri yine asfaltı açıp çöken kısmı betonlayarak sorunu çözdüler.

İstanbul'da geçtiğimiz hafta meydana gelen yoğun yağışların ardından Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi üzerinde çökme meydana geldi. İSKİ yetkilileri çökmenin, yolun altında bulunan tonosta meydana geldiğini belirtti.

Eski su kanalı

Ihlamurdere Caddesi'nin altında Osmanlı döneminden kalma, asırlık bir pis su kanalı yer alıyor. Hala kullanılır durumda olan kanal, bugün inşa edilen büyük kollektörlerin bir örneği. Yetkililer çökmenin deprem nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini söyledi.

Caddede 45 numaralı apartman önünde meydana gelen çökme, İSKİ'ye 27 Ağustos Cuma günü ihbar edildi. 28 Ağustos Cumartesi akşam saatlerinde asfalt açıldı, çöken kısım betonlandı ve tekrar kapatıldı. Şu anda bölgede trafik normal olarak işliyor.

Genel araştırma gerekiyor

Geçen yıl da aynı cadde üzerinde, yine yağışlardan sonra çökme meydana geldi. Başka bir kısımda oluşan hasar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yine kısmi betonlama ile giderilmeye çalışıldı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü yetkilileri, uyarımız üzerine, üst üste meydana gelen çökmelerin genel bir araştırma yapılmasını gerektirdiğini söyledi. İncelemeler sonucunda tehlikeli bir durum farkedilirse, yol tamamen açılıp tonosun üzeri yol boyunca yeniden betonlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!