İhanet sözleri

Güncelleme Tarihi:

İhanet sözleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘Doğduğuna pişman ederim’e büyük tepki

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel'in, ‘‘Anasından doğduğuna pişman ederim’’ şeklindeki tehdit dolu sözleri, Meclis'te sert yankı buldu. FP Adıyaman Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Demirel'in bu sözlerle Cumhurbaşkanı seçimini yapmaya hazırlanan Meclis'i tehdit ettiğini öne sürerek, ‘‘Cumhurbaşkanının bu sözleri Türk Ceza Kanunu'nun vatana ihanet suçu kapsamına girer’’ dedi.

Fırat, Meclis Genel Kurulu'nda dün yaptığı gündemdışı konuşmada Demirel'in sözlerini eleştirdi. Fırat, Cumhurbaşkanının sözlerinin bütünüyle ele alındığında bunun Cumhurbaşkanlığı seçimiye ilgili olduğunun anlaşıldığını söyledi. Fırat, ‘‘Bunun muhatabının da, halen Anayasada yer alan 'Cumhurbaşkanını TBMM seçer hükmü'nden ötürü, TBMM olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de bu söz, TCK'nın vatana ihanet suçunu düzenleyen maddesinin ihlali anlamındadır’’ dedi. Fırat, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle yasaların genelliği ve objektifliği ilkelerinden taviz verilmesinin, böyle bir konuşmaya zemin hazırladığını da savunarak hükümeti eleştirdi.

FP lideri Recai Kutan, Demirel'in sözlerini soran gazetecilere, ‘‘Bunu, kimi kastettiniz diye kendisine sorun’’ diyerek yorum yapmak istemedi.

MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş, ‘‘Anasından doğmanın pişmanlığı nasıl olur ben bilmiyorum’’ dedi. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Durmuş, anayasa değişikliği için hazırlanan üçlü paketi de, ‘‘Promosyonlar güzel oluyor. Mesela deterjan falan alırken yanında bir şeyler veriliyor. Özellikle hanımlar çok ilgi duyuyorlar’’ esprisini yaptı.

DSP, MHP ve ANAP'lı milletvekilleri ise Demirel'in tehdit dolu sözleriyle ilgili sorulara ‘‘Muhatabı belli değil’’ gerekçesiyle yanıt vermekten kaçındılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!