Iğsız Paşa tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Iğsız Paşa tutuklandı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 10, 2011 09:18

"İnternet Andıcı" davasında hakkında yakalama kararı çıkan emekli Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı. Org. Iğsız sabah saatlerinde geldiği adliyede öğle saatlerinde gelmesi istendiği için 15 dakika kalıp ayrılmıştı. Öğleden sonra yeniden geldiği adliyede tutuklanan Org. Iğsız, Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘İnternet Andıcı’ iddianamesinin kabulü ile hakkında yakalama çıkarılan emekli Orgeneral Hasan Iğsız dün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerince aranarak sabah 09.00’da adliyede olması istenildi.

IĞSIZ PAŞA 4 BAVUL 1 ÇANTA DOLUSU EŞYAYLA CEZAEVİNDE / WEB TV

 

YAKALAMA KARARI OLAN IĞSIZ’A ‘ÖĞLEDEN SONRA GEL’ DENİLDİ

 

Iğsız bunun üzerine sabah avukatı ile birlikte Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından içeri giren Iğsız, yaklaşık yarım saat adliye bahçesinde bekledi. Daha sonra adliyeden ayrılan Iğsız’a öğleden sonra gelmesinin bildirildiği öğrenildi.

 

Haberin Devamı

IÄžSIZ PAÅžA TUTUKLANDI / WEB TV
 

'AYLIK GELÄ°RÄ°M 5 BÄ°N TL'

 

Adliyeden sabah saatlerinde ayrılan Iğsız, 12.10’da tekrar Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına 13.00 sıralarında çıkan Iğsız’ın ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Mahkeme Başkanı Sahan Hüseyin Özese, “Hasan Bey buyurun, ayağa kalkar mısınız?" diyerek Iğsız’ın kimlik tespitini yapmaya başladı. Iğsız, emekli subay olduğunu, aylık gelirinin 5 bin TL civarında olduğunu belirterek askeri lojmanda kirada oturduğunu ve 800 TL kira ödediğini söyledi.

 

HASAN IÄžSIZ ADLÄ°YEDE / WEB TV   Â

 

IĞSIZ KONUŞMADI. SÖZÜ AVUKATA BIRAKTI

 

Iğsız hakkında iddianamede anlatılan suçlamaları okuyan Mahkeme Başkanı Özese, “Suçlamalara ne diyorsunuz?" dedi. Bunun üzerine Iğsız, “Bu aşamada bir şey söylemeyeceğim. Sözü avukatıma bırakıyorum" diye konuştu.

 

AV. ÖNDER: “ANDIÇ SİLSİLE İÇİNDE HAZIRLANMIŞ"

 

Haberin Devamı

Meslekte geçirilen 50 yıldan sonra müvekkiline terör suçlaması yapılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu kaydeden Avukat Orhan Önder, “10 yıldır bu siteler çalışıyor. Genelkurmay da bunu kabul ediyor. Faturası en son müvekkilim ile andıcın altında imzası olan kişilere çıkmıştır. Müvekkilim ile ilgili olarak ‘illegal faaliyetlerin üstünü örttü’ deniyor. İllegal faaliyetlerin üstünü örtmek için yazılı belge hazırlamak suçu ifşaya girer. Ortada yazılı belge olduğuna göre illegal durum söz konusu değildir. Çünkü yazılı belge ile illegal durumun üzerinin örtülmesi mümkün değildi" diye konuştu.

 

Andıcın, devletin normal silsilesi içinde yapılmış bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Önder, “Yüzbaşıdan 2. başkana kadar bir silsile içinde andıç hazırlanmıştır. En üst makama da sunulmuştur. Bu silsile de yer alan subayların hepsinin terör örgütüne üye olması hayatın olağan akışına uygun değildir" dedi. Sitelere 10 yıllık süreçte neler konulduğu, kim tarafından ve ne zaman konulduğunun iddianamede açıklanmadığını ifade eden Önder, “Bunlar tespit edilmeli. Bu hukuki illiyet kurulsaydı, gerçek suçlular ortaya çıkacaktı. O zaman suçlamalar, hükümete hakaret ya da görevi kötüye kullanma olabilirdi. Cebir ve şiddet çok ağır bir suçlama. Belki terör örgütü üyeliği de olabilirdi. Ama biz bu delillerle bunu diyemiyoruz" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

YAKALAMA KARARI YÃœZÃœNE OKUNDU

 

Savunmanın ardından mahkeme heyeti yakalama kararını Iğsız’ın yüzüne okundu ve tutuklanmasına karar verildi. Tutuklama kararına karşı 7 gün içinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkmesi’ne itiraz hakkının bulunduğunun belirtildiği kararda, iddianamenin bir örneğinin Genelkurmay Başkanlığı’na gönderilmesine de hükmedildi. 

TUÄžAMÄ°RAL ALAETTÄ°N SEVÄ°M YAKALAMA KARARINA Ä°TÄ°RAZ ETTÄ°

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 'İnternet Andıcı' iddianamesinin kabulü ile birlikte Tuğamiral Alaettin Sevim’in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Sevim’in avukatları yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. Kararın kaldırılmaması halinde ise müvekkillerinin sağlık durumu sebebiyle yakalama kararının geri bırakılmasını talep etti.

Haberin Devamı

HUKUKTA YOK SAYILACAK BÄ°R KARAR

Yakalama kararı ile savunma hakkının çiğnendiğini ifade eden Sevim’in avukatları dilekçelerinde, "Yakalama kararını veren mahkeme bu dosyanın sanıklarının daha önce aynı soruşturma ile ilgili tutuklanmamış olmalarını görmezden gelmiştir. Sayın mahkeme hukukta yok sayılacak bir karar ile yakalama emri vermiştir. Mahkemenin bu kararı hiç kuşkusuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. maddesinde düzenlenen özgürlük hakkına da aykırılık oluşturmaktadır" dedi.

20 GÃœNLÃœK YATAK Ä°STÄ°RAHATI VAR

Müvekkillerinin sağlık durumunun cezaevi koşullarında bulunmaya elverişli olmadığını belirten avukatlar, "İzmir Asker Hastanesi Raporu, müvekkilimizin fiziki tedavi sürecinin ardından 20 gün yatak istirahatını zorunlu kılmaktadır. Bu süre zarfında yaşanacak olumsuz etkenler müvekkilimizin tedavi sürecinde gelinen aşamaya kadarki tüm olumlu gelişmeleri ortadan kaldıracaktır. Bu sebepten CMK 268/2. madde de düzenlenen kararın rapor süresince geri bırakılmasının koşullarının bulunduğunu kabul etmek gerekmektedir" dedi.

Haberin Devamı

YAKALAMA KARAR KALDIRILSIN

Sevim hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep eden avukatlar kararın kaldırılmaması halinde ise dilekçenin bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini istedi. Sevim’in avukatları, bir üst mahkemeden ise 'müvekkillerinin sağlık durumu sebebiyle yakalama kararının geri bırakılmasını' talep etti.

14 Ä°SÄ°M HAKKINDA YAKALAMA KARARI Â

92 sayfalık İnternet Andıcı iddianamesini hazırlayan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız, 22 sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasını istemişti. 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi savcı Kansız’ın talebini değerlendirerek sonuca bağlamış ve 14 isim hakkında yakalama kararı vermişti.

O isimler ise; YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na atanan eski Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Eski 1’inci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Balyoz’dan da tutuklu), Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Alaettin Sevim, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Albay Ziya İlker Göktaş, Albay Hulusi Gülbahar, Albay Cemal Gökçeoğlu, Albay Sedat Özüer, Emekli Albay Fuat Selvi, TSK’de sivil memur olan Mehmet Bülent Sarıkahya...

Bu kişilerden dün teslim olan emekli Albay Fuat Selvi, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

EMEKLÄ° ALBAY FUAT SELVÄ° DÃœN TUTUKLANDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!