İftar bugün saat kaçta yapılacak? 27 Mayıs tüm illerin iftar vakitleri

Güncelleme Tarihi:

İftar bugün saat kaçta yapılacak 27 Mayıs tüm illerin iftar vakitleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2019 14:57

Ramazan ayının sonlarına doğru ilerlediği günlerde, iftar ve sahur saatleri de vatandaşların araştırdığı konulardan biri olmaya devam ediyor. oruçlarını açacak olan vatandaşlar, iftara ne kadar kaldığını ve yaşadıkları illerin iftar saatlerini merak ediyor. Peki, iftar bugün saat kaçta yapılacak? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı il il iftar saatleri ve 2019 imsakiyesi...

Haberin Devamı

Mübarek Ramazan ayının son haftasına giren vatandaşlar, bugün tuttukları oruçlarını saat kaçta açacaklarını araştırıyor. Akşam saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte, saat sorgulamalarına hız veren vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2019 Ramazan imsakiye bilgilerini öğrenmek istiyor. Peki, iftara ne kadar kaldı? İstanbul'da iftar saat kaçta?

Akşam ezanı vaktinin yaklaşmasıyla birlikte, iftara yönelik hazırlıklar başladı. Bugün iftarlarını saat kaçta açacaklarını merak eden çok sayıda vatandaş, internetten yaptıkları araştırmalarla 27 Mayıs 2019 iftar saatlerini sorguluyor. İşte, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana il il iftar saatleri...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2019 ramazan imsakiyesine göre bugün oruçlarını tutan vatandaşlar, İstanbul'da 20:32'de, Ankara'da 20:14'de, İzmir'de 20:32'de Bursa'da 20:29'da Adana'da ise 19:55'de iftarlarını yapacak.

Haberin Devamı

Diğer illerde ikamet eden vatandaşlarımız da aşağıdaki görsele tıklayıp bulundukları şehri seçtikten sonra iftar saatlerini öğrenebilir.

İftar bugün saat kaçta yapılacak 27 Mayıs tüm illerin iftar vakitleri

EZAN OKUNURKEN SU İÇİLİR Mİ?

Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

BAKMADAN GEÇME!