İftar trafiğine dikkat

Güncelleme Tarihi:

İftar trafiğine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

İslam aleminin kutsal Ramazan ayı önceki gün kılanan ilk teravih, kalkılan ilk sahur, dün tutulan ilk oruç ve açılan ilk iftarla başladı.

Binlerce insan, dün camilere akın etti. Süleymaniye, Eyüp Sultan, Fatih ve Sultanahmet gibi büyük camiler doldu, taştı. Kent trafiği de iftar saatinden bir saat önce yoğunlaşmaya başladı.

MAHYASIZ RAMAZAN

Camilerdeki vaaz ve hutbelerde ise, birlik ve beraberlik mesajları aktarılmaya başlandı. 17 Ağustos 1999'da yaşanan deprem felaketi nedeniyle, geçen Ramazan ayında camilere mahya asılmamıştı. İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 'mahya takılmama' uygulamasının, bu yıl da sürdürüldüğünü söylediler. Böylece camiler Ramazan'a mahyasız girdi.

İstanbul Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Çoban, yaptığı açıklamada, geçen yıl yaşanan 2 büyük deprem felaketinden sonra gerçekleştirilen incelemelerde, kurulan mahya halatlarının minarelerdeki esnekliği önlediği ve bu yüzden tehlikeli olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

EĞLENCELER BAŞLADI

Ramazan ayı nedeniyle İstanbul'daki çok sayıda belediye özel hazırlık yaptı. Eminönü Belediyesi, Sultanahmet Camii'nin yanında eski İstanbul evlerinden oluşan bir sokak düzenlemesi yaptı.

Çeşitli standların yer aldığı sokak, teravih namazı için Sultanahmet Camii'ne gelen vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Çok sayıda vatandaşın teravih namazı kıldığı dakikalarda, Sultanahmet'teki turistik çay bahçelerini dolduran çoğu vatandaşın sazlı - sözlü Ramazan eğlencelerini tercih ettiği dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!