İfade ve medya özgürlüğü turu

Güncelleme Tarihi:

İfade ve medya özgürlüğü turu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 01:26

AVRUPA Parlamentosu Başkanı Martin Schulz dün Ankara’ya yaptığı kapsamlı bir ziyarette, iktidar ve muhalefetle biraraya geldi.

Haberin Devamı

Schulz, ziyaretine ilişkin, “İfade ve medya özgürlüğü gündemimde olacak” dedi.
Schulz’un yanı sıra Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur da Ankara da temaslarda bulundu. Shulz’un görüşme trafiğinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı Volkan Bozkır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vardı.

CHP İLE HEMFİKİRİZ

Schulz, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde, MHP’nin kendilerine yakın olmadığını, ancak CHP ile siyasi olarak yakın olduklarını söyledi. Schulz, Kılıçdaroğlu’na, “Basın mensupları salondan ayrıldıktan sonra esas görüşmelerimize geçeceğiz. Ama hem siz hem ben medyanın her zaman, her konu hakkında haber yapma özgürlüğü bulunması konusunda hemfikiriz” dedi. Kılıçdaroğlu da bunun üzerine, “Biz medyayı çok seviyoruz ama iktidar tarafı pek sevmiyor” dedi.

YENİ FASILLARI AÇIN

Haberin Devamı

Çavuşoğlu ise Schulz ile Dışişleri Bakanlığı’nda biraraya geldi. Görüşmede Kıbrıs’taki son gelişmeler ve 1915 olayları da ele alındı. Çavuşoğlu’nun, “Türkiye-AB üyelik müzakerelerinde yeni fasılların açılması yönündeki ve vize muafiyeti konusundaki beklentilerimizin karşılanmasını bekliyoruz” dediği öğrenildi. Bozkır’la da bir araya gelen Schulz, ilerleme raporu ve fasıllar hakkında görüşeceklerini söyledi.

VURAL’LA ESPİRİLİ GÖRÜŞME

Schulz’un, MHP’li Vural’la görüşmesi ise esprili anlara sahne oldu. Almanya’nın yüzde 6’sının Türkiye kökenli olduğunu belirten Schulz, “Benim oturduğum evin yaklaşık 100 metre ötesinde cami var. Almanya’daki en kırmızı veya kızıl renkli cami sanırım. Hepsi de sosyal demokratları seçiyorlar” dedi. Vural’ın, “Şimdi de bize oy verecekler herhalde” sözlerini Schulz, “Siz sosyal demokrat mı oldunuz, bu arada?” esprisiyle yanıtladı. Schulz, Vural’la görüşmesi sırasında gazetecilerin soruları üzerine, “Bütün görüşmelerimde, ifade ve medya özgürlüğü gündeme gelecek. Her halükarda benim gündemimde olan ve ele aldığım bir konu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!