İdlib'de rejimin planlarını Koral bozdu, F-16'lar vurdu!

Güncelleme Tarihi:

İdlibde rejimin planlarını Koral bozdu, F-16lar vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2020 10:35

Elektronik Harp Sistemi Koral, İdlib'de Mehmetçiğin yürüttüğü Bahar Kalkanı Harekatında önemli rol oynuyor. Koral, hedefin haberleşmesini keserek, elektronik olarak kör ediyor.

Haberin Devamı

ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen, hedef ülke radarların karıştırılıp aldatılmasını ve iş yapamaz hale getirilmesini sağlayan Koral Mobil Elektronik Harp Sistemi, İdlib'deki Bahar Kalkanı Harekatında önemli görev yapıyor.

Koral, Suriye hava sahasında köreltme yaptı ve rejim hedefleri ateş altına alındı.

Hedefi takip ediyor, düşman silahlarını etkisiz hale getiriyor

Bir elektronik destek aracı ve 4 elektronik taarruz aracından oluşan Koral, askeri araçlara entegre ediliyor, geniş bir frekans bandında çalışabiliyor.

200 kilometreye kadar etkili olabilen Koral, hedefi sıkı bir şekilde takip ediyor, düşman unsurların silahlarını etkisiz hale getiriyor. Ayrıca, modern teknoloji ile haberleşip bilgi almalarını engelliyor.

Helikopterlerin konum belirleme ve telsiz sistemlerini karıştırıyor

Haberin Devamı

Helikopterlerin kullandığı konum belirleme ve telsiz sistemlerini karıştırabiliyor.

Tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların cep telefonu ve internet üzerinden patlatılmasının da önüne geçiyor.

KORAL 'KÖR ETTİ' F-16'LAR VURDU!

Harekâta ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, “Bir SİHA’mızı düşüren hava savunma sistemi ile diğer iki hava savunma sistemi imha edilmiş, uçaklarımıza taaruz eden rejime ait iki adet Su-24 tipi uçak düşürülmüştür” bilgisini paylaştı. Düşürülen iki rejim uçağının TSK’ya ait F-16 tarafından vurulduğu belirtildi. Suriye rejiminin haber ajansı SANA da “Türkiye, iki Suriye savaş uçağını düşürdü. Pilotlar paraşütle yere indi” açıklaması yaptı.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!