İdamdan beraate

Güncelleme Tarihi:

İdamdan beraate
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Aleyhinde tek bir delil bile olmadığı halde cinayetle suçlanıp idamla yargılanan sanık, 6,5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul Aksaray'da, geçtiğimiz yıl öldürülen Selçuk Gümüştaş'ın katil zanlısı olarak idamı istenen Mehmet Kurşun, iki tanığın ifadesiyle 6,5 ay cezaevinde yattıktan sonra, inandırıcı delil bulunamadığı için beraat etti. Selçuk Gümüştaş, Siverek'in Bab Aşireti'ndendi. İzol Aşireti'yle aralarında 30 yıldır süren kan davasından kaçıp İstanbul'a yerleşmişti. 20 Mayıs 1997'de, Aksaray'da bir kahvehanede öldürüldü. Düşman aşiretten Mehmet Kurşun'un ismi şüpheliler listesinin başındaydı. Her yerde aranan Kurşun, bulunamadı. Bu arada Fatih Cumhuriyet Savcılığı iki tanığın ifadesi doğrultusunda Kurşun hakkında ‘Kan gütme saikiyle adam öldürme’ suçundan idam istemiyle dava açtı. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Kurşun, savcılığa gidince tutuklanıp Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

Avukatı kurtardı

İlk celsede tahliye olacağı umuduyla mahkemeye çıkan Kurşun, suçsuz olduğunu yineledi. Ancak heyet, delillerin toplanmadığını gerekçe göstererek, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Kurşun'un umudu her geçen gün azalıyordu. Davanın son iki celsesine, eski Bayrampaşa Cezaevi Savcısı olan avukat Necati Özdemir girdi. Özdemir, davanın hukuk dışı olduğunu belirterek, ‘‘Mehmet Kurşun hakkında delil yoktur. Sanık ale-hine şüphe bile yoktur. Beraati gerekmek-tedir’’ dedi. Mahkeme heyeti de, inandırıcı delil bulunmadığını belirterek, sanığın beraatine karar verdi. Mehmet Kurşun özgürlüğüne tam 6,5 ay sonra kavuştu. İşlemediği bir cinayet yüzünden cezaevinde yatan Kurşun, demir parmaklıklar arasında geçen günlerinin hesabını hukuk yoluyla sormaya hazırlanıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!