İçindeki Yezid’i öldür

Güncelleme Tarihi:

İçindeki Yezid’i öldür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 02:25

Hazreti Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1374’üncü yılı anma etkinliklerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Allah’ımız birdir, kitabımız birdir, Peygamberimiz birdir. Biz 76 milyonuz, biriz ve beraberiz. Herkes, öncelikle içindeki Yezid’i yok etmelidir” dedi.

Haberin Devamı

CAFERİDER’in (Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği) düzenlediği ‘Geleneksel Aşure Matem Merasimi’ Küçükçekmece’de Aşure Meydanı olarak bilinen alanda inşa edilen Arena Mega Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile yabancı ülke temsilcileri katıldı.

CAMİ DE CEMEVİ DE BİZİM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kerbela katliamının, iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin en acı örneği olduğunu belirterek, “Yürekleri dağlayan Kerbela, gönlünde Ehl-i Beyt sevgisi olan her Müslüman’ın ortak hüznü, ölümün ölümsüzleştiği en belirgin olaydır. Kendi iktidarını hak bilip muhalif olanları din dışına itmek, dinin saltanata dönüştürülmesidir. Her tür zulmün ve şiddetin karşısındayız. Yeni Kerbela’lar görmek istemeyen herkes, öncelikle içindeki Yezid’i yok etmeli. ‘Benim zalimim iyidir’ anlayışı Müslümanlık’ta yoktur. Bu vatanda, birbirimizin değerini daha iyi anlamalıyız. Ayrım yapmamalıyız. Dostça ve kardeşçe, huzur ve güvenle yaşamalıyız. Camiler de, cemevleri de bizimdir. Ramazan da, muharrem de bizimdir. Caferi kardeşlerimizin matemi hepimizin matemidir”
BAHÇELİ'DEN TWITTER’LA MESAJ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muharrem ayı ve Aşure günüyle ilgili Twitter’dan dün şu mesajı paylaştı: “Geçmişin dehlizlerinde öyle acılar, öyle yürek yakıcı olaylar vardır ki, asla unutulmaz ve insan hafızasından çıkmaz. Kerbela’da yaşananlar bunlardan birisi belki de en hüzün vericisidir. Aşura Günü’nde, kalplerimiz 1374 evvelki Kerbela mazlumlarıyla ve Allah dostlarıyla atmaktadır. Kerbela’da hunharca katledilen Hz. Hüseyin’e ve tüm ehlibeyte rahmet niyaz ediyor, manevi hatıralarını hürmetle yad ediyorum. Ümit ederim ki, İslam alemi dirlik ve birlik yoluna girer, takiyecilerin, istismarcıların ve kan tüccarlarının kuşatmasından kurtulur.”
AŞURE GÜNÜ TATİL İLAN EDİLSİN
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise muharrem ayı mesajında eşitliğe vurgu yaparak şunları söyledi: “Kürtler’e, Aleviler’e, şuna, buna şu hakları verelim, diyorlar. Bunlar bizi ayrıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Asıl önemli olan adalet, hürriyet, eşitlik. Bunları herkese verdiğin zaman, herkes benimle, ben herkesle eşit vatandaş olmuş olurum. Temsilde adalet sağlanmalı. Bu aşure de milletçe bizim yasımız. Bir gün tatil olsa ne olur? Milletçe yas tutulan Aşure günü ile Gadir-i Hum günü, yani 2 gün tatil ilan edilmelidir. Bu bizim talebimizdir.”

SİNELERİNE VURDULAR

Haberin Devamı

KÜÇÜKÇEKMECE’deki törene katılmak üzere sabahın erken saatlerinde yurtiçi ve dışından gelenler, “Ya Hüseyin”, “Ya Zeyneb”, “Her gün Aşura, her yer Kerbela” pankartları taşıdı. Katılımcılar, “Lebbeyk ya Hüseyin” nida ve dualarıyla gözyaşı döktü.
Ellerini göğüslerine vuran kalabalık, okunan mersiyelere ve dualara eşlik etti. Arena Mega’nın önündeki havuz, Kerbela’da dökülen kanı simgelemesi için kırmızı renge boyandı.

Haberin Devamı

Allah bu kanın neresinde

TBMM Başkanı Cemil Çiçek törende şunları söyledi: “Muharrem ayı barış ve bereket ayıdır, matem ayıdır, ibret ayıdır. Savaşmanın ve kan dökmenin yasaklandığı bir aydır. Günümüz İslam dünyası Muharrem ayının anlamından da mesajından da çok uzaktadır. Kan dökülmeye devam ediyor, yüreklerimiz yanmaya devam ediyor. İslam adına işlenen bu cinayetlerle, bütün Müslümanlar töhmet altında bırakılıyor. İşlenen cinayetlerle İslam’ın sevgi ve hoşgörüyü öğütleyen mesajı perdeleniyor. Günümüzde insanlar, hâlâ birbirine Şii, Sünni diye kurşun sıkıyor. Hem de ‘Allahuekber’ diyor. Ölen ‘Allahuekber’ diyor, öldüren ‘Allahuekber’ diyor. Allah bu kanın neresinde? Bu nasıl bir İslam anlayışıdır. Hz. Hüseyin’e indirilen kılıç darbeleri Peygamberimize ve İslam’a indirilmiştir. Ona indirilen kılıç darbeleri Hz. Ali efendimize indirilmiştir. ”

Bağcılar’da herkese aşure

İSTANBUL Bağcılar Belediyesi, Muharrem ayının 10’uncu günü olan Aşure Günü’nde 20 bin kap aşure dağıttı. Bağcılar Meydanı’ndaki dağıtımda, Alevi dedesi Süleyman Güngör’ün duasının ardından aşureleri bizzat ikram eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, “Aşure Hazreti Nuh Aleyhisselam’ın gemisi karaya oturduğunda, gemide bulunan malzemelerden yapılan bir tatlı. Aşure Günü bu yönüyle sevinç günüdür. Aşure Günü’nün bizim için bir başka önemi de Kerbela olayıdır. Hazreti Hüseyin’in şehit edildiği bu olay da aşure gününü gönül yakıcı, vicdan sızlatıcı ıstırap günümüz haline dönüştürmüştür. Bugün ortak paydada buluşma günüdür” dedi.

BAKMADAN GEÇME!