İbrahim öğretmene sahip çıkın

Güncelleme Tarihi:

İbrahim öğretmene sahip çıkın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Görme özürlü öğretmen İbrahim Er'i istemeyen Senirlilerle toplantı yapan Isparta Valisi Halil İbrahim Daşöz, öğretmenlerine sahip çıkmalarını istedi.

Vali Daşöz, ‘‘İbrahim öğretmenin görememesi kendi suçu değildir. Ona destek olduğunuz taktirde, öğrencilerinize yararlı olacağını göreceksiniz’’ dedi.

GÖRME özürlü olduğu için velilerin görevden aldırmak istedikleri Felsefe öğretmeni İbrahim Er'e destek veren Isparta Valisi Halil İbrahim Daşöz, dün Senir Beldesi'ne giderek, vatandaşlarla görüştü. Öğretmenin, görme özürlü diye görevden alınmasının istenmesini 'insanlık ayıbı' olarak değerlendiren Vali Daşöz, ‘‘Sizlerin bu hatada ısrar etmeyeceğinize, öğretmene her türlü desteği vereceğinize inanıyorum’’ dedi. İbrahim Er ise görevden alınması için açılan kampanyaya imza atan bazı Senirliler'in, kendisine özür yazısı gönderdiklerini söyledi.

BU OLAY UNUTULSUN

Dün Isparta'ya 35 kilometre uzaklıktaki Senir beldesine giden Vali Daşöz, bir toplantı düzenledi. Kahvede toplanan 100'e yakın Senirli ile konuşan Vali, yaşananları talihsiz bir olay olarak değerlendirdi ve ‘‘İbrahim öğretmene sahip çıkın’’ dedi. Vali Daşöz, şunları söyledi:

‘‘Unutulması gereken bir olay olarak düşünüyorum. Sizlerin de aynı şekilde düşündüğünden eminim. İbrahim Er, son derece başarılı, öğretmenliğe hevesli bir arkadaşımız. Sonuna kadar arkasındayım. Sizlerin de onu sonuna kadar destekleyeceğini biliyorum. Bu arkadaşımız, daha önce 2 yıl boyunca Gelendost ilçemizde görev yaptı. Bu süre içinde hakkında olumsuz en küçük bir kanaat oluşmadı. Orada olduğu gibi, burada da son derece başarılı olacağına kalben inanıyorum. Özürleri insanların kendi hataları değildir. Bu öğretmenimizin de görememesi kendi suçu değildir. Ona destek olduğunuz taktirde, öğrencilerinize yararlı olacağını göreceksiniz.’’

Valimin desteğini asla unutmayacağım

YAŞADIĞI olayın etkisinden kurtulmaya çalışan görme özürlü öğretmen İbrahim Er, Senir Lisesi'ndeki derslerini aksatmadan sürdürüyor. Kampanyanın duyulmasından sonra tüm Türkiye'nin kendisine sahip çıktığını, bunun da ülkemizde özürlülere karşı duyarlılığı gösterdiğini belirten Er, kampanyaya gelen tepkilerden sonra daha önce görevden alınmasını isteyen bir çok velinin özür dileyen mektuplar gönderdiğini söyledi. Eşi Ümmühan Er ile mutlu bir evliliği bulunan felsefe öğretmeni İbrahim Er, şöyle konuştu:

‘‘Bu tartışmaların artık sona ermesini istiyorum. Okuluma ve öğrencilere daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Sayın Valimizin verdiği desteği ömrüm boyunca unutmayacağım. Bu destek, benim mesleğime bir kat daha sarılmama ve başarılı olmak için bir kat daha fazla çalışmama neden olacak. Ölünceye kadar insanlara birşeyler öğretmek için çabalayacağım. Velilerin gönderdiği özür yazılarını da hayatımın sonuna kadar saklayacağım. Bunlar benim yaşam mücadelemdeki çok önemli ödüllerdir.’’

İlk görme özürlü öğretmen meslekte 11. yılında

SENİR Beldesi'nde bazı velilerin görme özürlü felsefe öğretmeni İbrahim Er'in görevden alınması için başlattıkları girişim büyük tepki alırken, Türkiye'de doğuştan görme özürlü ilk öğretmen olan Ali Ercan, meslekte 11'inci yılını tamamladı. Adana Mehmet Kemal Tuncel Lisesi'nde tarih öğretmenliği yapan Ali Ercan ‘‘Önemli olan insanın özürlü de olsa, normal insan gibi başarılı olacağını kanıtlaması. Ben bunun için çalışıyorum’’ diye konuştu. Okul Müdürü Mehmet Nevruz, Ali Ercan'ın 6 yıldır kendi okullarında derslere girdiğini ve öğrencileri ile arasının çok iyi olduğunu belirterek, ‘‘Sadece yazılı sınavlarda yanına gözlemci öğretmen veriyoruz. Öğrencilerle bir sorun olduğu zaman, öğrencileri yanımıza çağırıp konuşuyor ve yardım etmemiz gerektiğini söylüyoruz’’ dedi. Ali Ercan'ın öğrencileri de, öğretmenlerinden sadece tarihi değil, yaşamı da öğrendiklerini belirterek, ‘‘Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulmadığını görüyoruz’’ diyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!