İbo'dan kebap sarayı

Güncelleme Tarihi:

İbodan kebap sarayı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Etiler'deki dört katlı trilyonluk villasını ‘‘Et Center’’ olarak düzenleyen İbo, bir ayda bitecek dekorasyon için 500 bin dolar harcayacak. Böylece İbrahim Tatlıses, lahmacun restoranları zincirinden sonra şimdi de Türkiye'nin en lüks ‘‘et- kebap restoranı’’ sahibi olacak.

İbrahim Tatlıses, dört katlı süper lüks villasını restoran yapmaya karar verdi. Restoranın adını ‘‘İbo's Et Center’’ olarak belirleyen ünlü sanatçı, bunun için Etiler'den Bebek'e inen yokuşun köşesindeki 750 metrekarelik dört katlı muhteşem villasına dekorasyon için ilk kazmayı vurdu. Bu düzenleme için 500 bin dolar harcayacağını belirten Tatlıses yeni dükkanının tam bir ay sonra hizmete gireceğinin altını ısrarla çiziyor.

MİDESİ BOZULUNCA

Aslında böyle bir yer açmak gibi bir düşüncesi yokmuş İbo'nun, ta ki seçimden bir gün öncesine kadar. O gün çevredeki bir kebabçıda yediği patlıcanlı kebap midesini bozmuş, üç gün boyunca tuvaletten çıkamaz olmuş. Anlatırken bile küplere biniyor:

‘‘Hiçbir ilaç, ot para etmedi bana. Yerlerde kırım kırım kıvrandım. Yahu böyle mi yapılır kebap? Dişi hayvanın eti miydi neydi, bilmiyorum. Bunun üzerine anında oturup karar verdim burasını açmaya.’’

On üç yıl önce müteahhit Mehmet Dalmaz'dan satın aldığı saunasından jakuzilere, kapalı yüzme havuzuna kadar her türlü lüksün yer aldığı villa, uzunca bir süre Tatlıses ailesine ev sahipliği yaptı. Daha sonra bir katı montaj stüdyosuna dönüştürülen villanın öteki birimlerinde ise Tatlıses'in ‘‘İmparator’’ gibi televizyon dizilerinin çekimi yapıldı.

7 METRELİK MANGAL

Tatlıses, açacağı ‘‘Et Center’’ın özellikle yerli ve yabancı tüm damak zevki tutkunlarının uğrak yeri olacağına inanıyor. Gece gündüz dekorasyon çalışmaları üzerinde çalışan sanatçı öylesine iddialı ki:

‘‘Kimse kusura bakmasın, etin hakikisi burada yenecek. Özel kesilmiş, özel dinlendirilmiş, özel terbiye edilmiş olacaklar. Urfa'nın ‘kelle mumbar'ından Bursa'nın ‘iskender kebabı'na kadar menümüzde tüm et çeşitleri yer alacak. Urfa'nın mahalli yemekleri ise spesiyal bölümde yer alacak. Alt kattaki yedi metrelik mangalda yapılacak ocakbaşının keyfi asla unutulmayacak.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!