IBM, ara katman yazılım dünyasındaki yenilikleri tanıttı

Güncelleme Tarihi:

IBM, ara katman yazılım dünyasındaki yenilikleri tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2007 12:19

Son 10 yıldır ara katman yazılım alanına odaklanarak, çözüm ortakları ile çok ciddi bir büyüme gerçekleştiren IBM, yazılım dünyasındaki son yenilikleri ve gelişmeleri, Yazılım Zirvesi 2007'de tanıttı.

Haberin Devamı

Portföyündeki çözümlerle kurumların ara katman yazılım ihtiyaçlarına A'dan Z'ye cevap verebilen IBM, zirvede 800'den fazla BT yöneticisine ürünlerdeki  son gelişmeleri anlattı ve satınalmalarla portföyüne kattığı yeni ürünlerini tanıttı. Toplantıda IBM Türk'ün Genel Müdürü Eray Yüksek ve Yazılım Bölüm Müdürü Cüneyt Türen'in yanı sıra Index'in Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik de birer konuşma yaptı.

Toplantının açılışını yapan Eray Yüksek, "Yazılım, IBM'in en hızlı büyüyen iş kolu. 2006 sonu itibarıyla dünya çapındaki vergi öncesi gelirlerimizin %40'ı yazılım ürünlerinden geliyor. Bu iş kolunda yıldan yıla %10'luk bir büyüme projeksiyonumuz var." dedi. Yüksek daha sonra sözlerine, "IBM, dünya genelinde oldukça agresif bir yazılım stratejisi sürdürüyor. Bir yandan kendi alanlarında iddialı yazılım şirketlerini bünyemize katarken, diğer yandan mevcut ürünlerimizde de olağanüstü bir büyüme gerçekleştiriyoruz. Ürün çeşitliliğimizle müşterilerimize A'dan Z'ye çözüm götürebiliyoruz." şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

Cüneyt Türen'in IBM yazılım stratejisi, yapılanması ve yazılım ürün ailelerindeki son gelişmeleri anlattığı toplantıda, IBM çözüm ortağı Index'in Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ise Türkiye'de teknolojinin gelişimi ve BT endüstrisinin gelişen durumu hakkında bilgi verdi.

Yazılım Zirvesi - 2007'de, IBM'in ara katman yazılım platformunu oluşturan Rational, Tivoli, Information Management, Lotus ve Websphere ürün ailelerindeki gelişmeler ve yenilikler anlatıldı. Farklı salonlarda 30 paralel oturumda düzenlenen toplantılarda, IBM çözümlerini hayata geçirerek işlerine katma değer kazandıran müşterilerin başarı hikayeleri de konuşuldu. Bilgi Üniversitesi ayrıca, açık kaynak standartları ve Linux konusunda iki farklı sunum gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!