İBB’nin “yolsuzluk” davası altıncı gününde | Müdür konuştu: Arkamdaki baskı beni çökertti

Güncelleme Tarihi:

İBB’nin “yolsuzluk” davası altıncı gününde | Müdür konuştu: Arkamdaki baskı beni çökertti
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2026 09:24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” iddiasıyla aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 107’si tutuklu 7’si firari 5’i müşteki-sanık olmak üzere toplam 407 sanık hakkında açılan davanın görülmesine altıncı gününde devam edildi. Duruşma yarına ertelenirken, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilecek.

Haberin Devamı

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de bulunan Marmara Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 1 No’lu duruşma salonunda görülen davanın duruşmasına aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın bulunduğu tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Mahkemenin dünkü kararına istinaden, her tutuklu sanığın birinci dereceden bir yakını duruşma salonuna alındı. Tutuksuz sanık yakınları ise duruşmaya alınmadı. CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş ve İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de duruşmada hazır bulundu. Duruşma salonu çevresinde ve içerisinde, jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı.

“ARKAMDAKİ BASKI BENİ ÇÖKERTTİ”

Duruşma İBB İştirak Şirketi Ağaç AŞ Satın Alma Müdürü Ümit Polat'ın çapraz sorgusu ile başladı. Çapraz sorgusunun ardından yeniden söz alan Ümit Polat, tutuklandığından beri zor durumda olduğunu söyleyerek, “Aylardır yerde yatıyorum. Antidepresan kullanmaya başladım Çok zor durumlar yaşadım. Benim savunma yaptığım duruşmada bir ara algım bozuldu. Burada arkamdaki baskı beni çökertti” dedi.

Haberin Devamı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

“İSMİM KİRLENDİ”

Savunmasını yapmak için kürsüye gelen Ağaç AŞ Satın Alma Şefi tutuklu sanık Fatih Yağcı, bitki alım işlerini takip ettiğini belirterek, “Yaklaşık maliyetten sonra bizim işimiz bitiyor. Bizim alım yetkimiz yok. Gizli tanıkların verdiği ifade tamamen asılsızdır. Bana teslim edilen herhangi bir para yok. Benim ofisim misafir bekleme alanıyla yan yana, o yüzden her gelen misafirin benimle baz vermesi çok normal. Rüşvet paralarını teslim alarak rüşvete aracılık ettiğim iddia ediliyor. Ben kimseden para alıp kimseye teslim etmedim. 21 yıldır çalıştığım bir yerde ismim kirlendi. Bu yüzden ben 8 aydır tutukluyum. Kimsenin benimle ilgili kötü bir yorumu olmaz, suçsuzum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.” dedi.

“RÜŞVET VERMEDİM, ANLAŞMA YAPMADIM”

İş insanı tutuklu sanık Ali Üner savunmasında, “10 aydır tutukluyum. Kimseye rüşvet vermedim ve bu yönde anlaşma yapmadım. Tanık ifadeleri tahmin ve yoruma dayalı, benim rüşvet alışverişi yaptığıma dair somut bir delil sunmamıştır. Hiçbir zaman adaletten kaçmadım, bu söz konusu değil. Kimseye rüşvet vermedim, almadım da. Mağdurum. Tahliyeme ve beraatime karar verilsin.” dedi.

BAKMADAN GEÇME!