İBB'den gençlere üniversite tercih rehberliği

Güncelleme Tarihi:

İBBden gençlere üniversite tercih rehberliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2021 10:40

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl gerçekleştirdiği Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri ile bu yıl da üniversite sınavına giren gençlere danışmanlık desteği veriyor.

Haberin Devamı

İstanbul’un 22 meydanında kurulan tercih platformlarında ve 2 mobil araçla gençlere en doğru tercihi yapabilmeleri konusunda katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, gelemeyenlere de Alo 153 hattıyla hizmet veriyor. 

26 - 27 Haziran’da yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)  sonuçlarının açıklanması ile gençlerde tercih heyecanı başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 5 - 13 Ağustos tarihleri arası olarak açıklanan üniversite tercih dönemi için 4 Ağustos’tan itibaren İstanbul’un meydanlarında gençlere ücretsiz üniversite tercih danışmanlığı hizmeti vermeye başladı.

22 MEYDANDA DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETİ

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verilen Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri YKS’ye giren gençlerin tercihlerini en doğru şekilde yapabilmelerine katkı sağlıyor. İstanbul’un 22 meydanında 190 kişi ile hizmet verilen merkezlerde, gençlere puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için ücretsiz danışmanlık yapılıyor. 

Haberin Devamı

DOĞRU TERCİH İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER ANLATILIYOR

Puan ve diğer sayısal sonuçlarla birlikte adayların ilgi alanları, eğitim için başka bir şehirde yaşamak isteyip istemedikleri, yetenekli oldukları alanlar, tercih yapacakları şehrin ulaşım imkanları ve daha birçok etken üniversite tercihlerini belirleyen konular arasında yer alıyor.

İBB’nin Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri’ndeki uzman rehberler tarafından bu kriterlere de dikkat çekiliyor.  Rehberler gençlere tercihlerini yapmadan önce seçecekleri üniversitelerin ve bölümlerin kendilerine uygun olması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunuyor.

MERKEZLER 20 AĞUSTOS’A KADAR AÇIK

Üniversite adayları, 20 Ağustos 2021’e kadar her gün 10.00 ve 19.00 saatleri arasında meydanlardaki merkezlere gelerek destek alabiliyor. Sabit hizmet noktalarının yanında 2 mobil Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezi de hizmet veriyor. Mobil merkezlerden birisi Eminönü Meydan’da, diğeri ise İstanbul’un merkeze uzak bölgelerinde giderek hizmet veriyor. 

Haberin Devamı

TELEFONLA DA HİZMET VERİLİYOR 

Meydanlara gelemeyenler İBB Beyaz Masa’nın Alo 153 numaralı telefonunu arayarak destek alabiliyor.  0212 153 00 00 numaralı telefonla da Türkiye’nin her yerinden İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri’ne ulaşılabiliyor.

Engel, hastalık veya herhangi bir nedenle meydanlara erişmeyenler de Alo 153’ü arayarak destek alabiliyor, isterlerse İBB ekiplerinin evlerine gelerek kendilerine yüz yüze destek vermelerini de talep edebiliyor. Ayrıca tüm adaylar tercih.ibb.istanbul adresinde yer alan tercih sistemini kullanarak listelerini oluşturup daha sonra ÖSYM’nin sistemi üzerinden tercihlerini yapabiliyor.

Geçtiğimiz yıl 30 binin üzerinde gencin destek aldığı İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri’nin bu yıl bulunduğu noktalar ise şunlar:
Avrupa Yakası
Aksaray Meydan (Fatih)
Bağcılar Meydan
Bakırköy  Meydan
Beylikdüzü Meydan
Beşiktaş Meydan
Eminönü Meydan (Mobil)
Esenler Meydan
Esenyurt Meydan
Gaziosmanpaşa Meydan
Sultangazi Meydan
Şirinevler Meydan (Bahçeliveler)
Şişli Meydan (Cevahir AVM Önü)
Taksim Meydan (Beyoğlu)
Silivri 19 Mayıs Meydan

Haberin Devamı

Anadolu Yakası
Beykoz Meydan
Çekmeköy Meydan
Kadıköy Meydan (Rıhtım)
Kartal Meydan
Şile Yeryüzü Pazar Meydan
Pendik Meydan
Sultanbeyli Meydan
Ümraniye Meydan
Üsküdar Meydan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!