İBB’de ÇED yüzünden görevden alma iddiası

Güncelleme Tarihi:

İBB’de ÇED yüzünden görevden alma iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2019 08:00

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Kanal İstanbul Projesi ÇED raporuna verdiği olumlu görüşü değiştirmediği için görevden alındığını söyleyen İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin, “Olumlu görüş verdiğim yere, olumsuz görüş vermek etik değildi” dedi.

Haberin Devamı

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Alarçin şunları söyledi: “Ben ÇED süreciyle ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir’e görüşümü değiştirmeyeceğimi söyledim. Kanal İstanbul ÇED süreciyle ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşen Erdinçler başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan rapora olumsuz görüş vermemiz istendi.”

İMAMOĞLU: YER ARIYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Alarçin’in iddialarına “Hiç öyle bir durum, öyle bir diyalog yok. Zaten çalışmayı düşünmediğimiz biriydi. Bu açıklamasıyla herhalde kendisine yer arıyor diye tahmin ediyorum” yanıtını verdi.

Bu arada İBB Sözcüsü Murat Ongun, Bakan Murat Kurum’un sözünü ettiği imzanın ÇED raporu imzası değil, katılım imzası olduğunu söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!