‘İ-Van’ yüzünden karakolluk oldu

Güncelleme Tarihi:

‘İ-Van’ yüzünden karakolluk oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2002 02:05

Ünlü romancı Orhan Pamuk ve kız arkadaşı, kedileri Heybeliada'daki yazlık komşuları İnci Soylu'nun bahçesinde, chow chow cinsi köpek tarafından hırpalanınca olay çıkardı.

İnci Soylu daha sonra tokatlanıp, yumruklandığı ve hakarete uğradığı iddiası ile karakola başvurup şikayetçi olmak istedi. Bunun üzerine Pamuk ve kız arkadaşı, Heybeliada Karakolu'na çağırıldı. Ancak olayın büyümemesi için taraflar karakolda barıştırıldı.

DAVETSİZ KEDİ

Edinilen bilgiye göre, Heybeliada Refah Şehitleri Caddesi'nde oturan Orhan Pamuk'un, Van cinsi olduğu belirtilen kedisi, önceki gün villanın bahçesinden kaçarak iki villa uzakta dolaşmaya başladı. Demir parmaklığı atlayarak komşu bahçesine davetsiz giren ‘‘Ivan’’ adlı kedi, evin köpeği tarafından hırpalanınca Orhan Pamuk ve kız arkadaşı çok sinirlendi. Gece yarısı komşuları İnci Soylu'nun kapısını çalan Pamuk ve arkadaşı, annesiyle yaşayan Soylu ile yüksek sesle tartıştı. Tartışma sonrasında İnci Soylu; Orhan Pamuk ve kız arkadaşının kendisini dövdüklerini ileri sürerek Heybeliada Karakolu'na şikayete gitti. İnci Soylu'nun başvurusu üzerine, Pamuk ve sevgilisi karakola çağrıldı. Ancak ada sakinleri ve polisler tarafları barıştırmak için araya girdiler. Pamuk ve kız arkadaşından özür dilemelerini, Soylu'dan da şikayetini geri almalarını istediler. Arabulucu adalıların çabalarıyla Pamuk ve arkadaşı özür diledi, Soylu da şikayetten vazgeçti.

GERİ ALDIM

Ünlü yazarın iki villa yanında oturan İnci Soylu ise Hürriyet'in sorularına telefonla verdiği yanıtta. ‘‘Evet karakola şikayet ettim. Darp edilip hakarete uğradım. Ama olayın büyümesini istemedim. Bu nedenle davamdan vazgeçtim. Bir ada sakini olarak bu durum bana yakışmazdı. Bu nedenle şikayetimi geri aldım’’ dedi.

DUYULMASIN

İnci Soylu'nun annesi Necla Hanım ise ‘‘Olayın duyulmasını istemiyoruz. Kızım Robert Kolej mezunu entellektüel bir kişi. Evet bahçemizde bir köpeğimiz var. Ama bahçemizin çevresi demirle çevrili. Bahçemize giren bir kediye köpeğimizin saldırması üzerine akşam da kedinin sahipleri bize saldırdı. Ama bunun duyulması hoş bir olay değil’’ dedi.

Şimdi bu haber mi?

Orhan Pamuk Heybeliada'daki evine giderek kendisiyle konuşmak isteyen Hürriyet muhabirine ‘‘Bu bir kedi köpek kavgası. Bunun haberlik bir yönü yoktur’’ dedi. Pamuk, sorulara yanıt vermedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!