Huzurevinde şüpheli ölüm

Güncelleme Tarihi:

Huzurevinde şüpheli ölüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2008 18:41

Ümraniye'de ruhsatsız olarak işletilen huzurevinde kalan Havva Ak'ın hayatını kaybetmesi ile gündeme gelen ve ruhsatsız olduğu öğrenilen huzurevi boşaltılırken huzurevinde çalışan ve gözaltına alınan 4 kişi adliyeden serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Dün meydana gelen olayda Havva Ak'ın (80) cansız bedeni polis ekipleri tarafından huzurevinde bulunmuştu. Olayla ilgili huzurevi çalışanları Bahriye K., Asiye K., Şükran K. ve Adnan Oğuz K. gözaltına alındı. Yapılan çalışmada huzurevinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Huzurevi boşaltılırken, gözaltına alınan 4 kişi Ümraniye Adliyesi'nde verdikleri ifade de Havva Ak'ın balkondan düşerek öldüğünü, paniğe kapıldıkları ve işyerinin kapanmasından korktukları için cesedi yukarıya çıkartarak gizlediklerini söyledikleri öğrenildi. Gözaltına alınan 4 kişi, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YAŞLILAR TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ruhsatsız huzurevinde yaptıkları inceleme sonrası burada kalan 9 yaşlı ile bu binaya yakın başka bir binada kalan 3 yaşlıyı tahliye etti. Olay yerine getirilen ambulans ve servis araçlarına bindirilen 11 yaşlı kadın Özel Çamlıca Huzurevine nakledildi.

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILAN RUHSATSIZ HUZUREVİ ÇALIŞANLARI SESSİZ KALDI

Serbest bırakılmalarının ardından ruhsatsız işletilen huzurevine gelen 4 kişi gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Bahriye K., Asiye K., Şükran K. ve Adnan Oğuz K. 'nın huzurevinin boşaltılmasına yardım ettikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!