Hüzün geçidi

Güncelleme Tarihi:

Hüzün geçidi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 00:00

Pervari’de düşen helikopterde şehit olan 17 asker omuzlarda uçaklara taşınırken Türkiye’yi hüzün bulutu kapladı. Dolu gözlerle şehitleri uğurlayan protokol, acılı aileleri teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

SİİRT’in Pervari ilçesi yakınlarında önceki sabah düşen Sikorsky S-70 tipi helikopterde şehit olan 17 asker, Diyarbakır’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.   2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki şehitleri uğurlama törenine Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, milletvekilleri ile şehitlerin yakınları katıldı.

 EN ACI TÖREN / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bakanlar, onları teselli etmeye çalıştı. Şehitlerin cenazeleri silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirilip, hazırlanan katafalklara konuldu. Cenazelerin taşınması sırasında şehit yakınları gözyaşı döktü, bu sırada  Başbakan Erdoğan’ın da gözleri doldu.

Hüzün geçidi

Acıyı paylaştılar
Törende yaslı aileler devlet protokolü yan yanaydı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve bakanlar şehit aileleriyle konuşup acılarını paylaştılar.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende daha sonra dualar edildi. Yaklaşık 1 saat süren törenin ardından şehitlerin Türk bayraklarına sarılı tabutları Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 5 ayrı Casa tipi uçağa konulup, toprağa verilmek üzere memleketlerine götürüldü. Törende aralarında şehit yakınlarının bulunduğu bir grup, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı attı. Slogan atan grup içinden bazıları, “Çözün artık bu işleri” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Fotoğrafla teselli

SİİRT’te düşen helikopterde şehit olan 15 günlük nişanlı Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Serkan Perişan’ın cenazesi memleketi Gaziantep’te gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende, şehidin 15 gün önce nişanlandığı Çiğdem Çullu ile üvey annesi Döne Perişan güçlükle ayakta durabildi. Şehit Uzman Çavuş Serkan Perişan’ın fotoğrafını eline alan nişanlısı Çiğdem Çullu, fotoğrafı göğsüne bastırarak sımsıkı sarıldı. Şehidin ağabeyleri de kardeşlerinin fotoğrafını ellerinden bırakmadı. Çiğdem Çullu, nişanlısının fotoğrafıyla tören alanından ayrıldı. Şehit Perişan’ın naaşı Yeşilkent Mezarlığı Şehitliği’nde toprağa verildi.

ÇOK CANIN YANDI MI

/images/100/0x0/55eaa8f1f018fbb8f88e895a

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş Ömer Büyükköse’nin cenazesi de Kahramanmaraş, Ulu Cami’de düzenlenen törenin ardından, Şeyh Adil Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehidin güçlükle ayakta duran nişanlısı Kübra Baysal’ı, İl Müftüsü Muhammet Gevher, sakinleştirmeye çalıştı. Nişanlısının tabutuna sarılan Kübra Baysal, “Çok canın yandı mı Ömer’im. O gün beni niye uyandırmadan gittin” diyerek ağladı. 3 yıl önce göreve başlayan ve 3 kardeşi bulunan şehit Büyükköse, 3 hafta sonra evlenecekti. Büyükköse’nin ailesi ve nişanlısı, acı haberi, çeyiz götürdükleri Siirt’te almışlardı.

Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan ise Diyarbakır’ın Çermik ilçesi, Başarı köyünde defnedildi. Cenazenin getirilişi sırasında, köy meydanına toplanan kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı. Köy meydanındaki evlere Türk bayrağı asıldı. Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi  Eker de katıldı. Geçen yıl evlenen ve eşi hamile olan Yıldızhan, yağmur altında yapılan törenin ardından, köy mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

14 ŞEHİT BUGÜN DEFNEDİLECEK

Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa), Pilot Üsteğmen Yakup Çınar (Kars), Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli), Jandarma kıdemli çavuşlar Hakan Gemici (Giresun), Erkan Yalçın (Bartın), Jandarma Uzman çavuşlar İbrahim Çelik (Kayseri), Eren Kızılgedik (Kars), Kürşat Güneş (Erzurum), Erdal Tekin (Adana), Onur Karasungur (Kayseri), Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker (Konya), Jandarma Uzman onbaşılar Dinçer Ersoy (Tokat),  Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane), Uzman Hava Teknisyen Vedat Avcı’nın (Afyonkarahisar)  bugün memleketlerinde düzenlenecek törenle toprağa verilecekleri bildirildi. /Ahmet KAYA-Zeki GÜNAY / DHA

 

ŞEHİTLER GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!