Hürriyet’e ödül yağdı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’e ödül yağdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 00:30

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin Yılın Basın Fotoğrafları 2015 yarışmasında Hürriyet’e 2’si birincilik 10 ödül birden geldi.

Haberin Devamı

Bu yıl 30’uncusu düzenlenen, Türkiye’nin en önemli medya organizasyonları arasında yer alan ve basın fotoğraflarının ödüllendirildiği tek yarışma olan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları’na, 2014 yılına damga vuran olaylardan 3 bin 716 kare katıldı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Photo Antalya Uluslararası Fotoğraf Günleri kapsamında Rixos Downtown Oteli’nde toplanan jüri, 8 kategoride 24 fotoğraf ve 3 seriye ödül verdi. AFP foto muhabiri Bülent Kılıç, Soma maden faciası sonrası çektiği fotoğraf karesi ile ‘Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü’nü aldı.

İŞTE BİRBİRİNDEN ÇARPICI O FOTOĞRAFLAR

‘EN İYİ’ AFP’DEN

TFMD Başkanı Rıza Özel, yarışma sonuçlarını Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde açıkladı. Wolrd Press Photo yarışmasında da iki ödül kazanan AFP foto muhabiri Bülent Kılıç’ın geçen yıl Soma’da yaşanan maden kazası faciasında yas tutan madenci yakınlarını görüntülediği karesi ‘Yılın Basın Fotoğrafı’ seçildi. Hürriyet gazetesi foto muhabirleri Selçuk Şamiloğlu, Murat Şaka, Levent Kulu, Fahir Arıkan ve Sefa Özkaya ise, dağıtılan toplam 26 ödülü arasından, Günlük Yaşam ve Portre dallarında birincilik olmak üzere 10 dalda ödül alarak, büyük bir başarıya imza attılar.

Haberin Devamı

ÖDÜLLERİMİZ

Hürriyet’e ödül yağdı

Arkadaşımız Fahir Arıkan, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı, eşi Tuba Vural’ın Kocatepe Camisi’ndeki cenaze töreninde bu kareyle görüntüledi. Ve bu kareyle, Rafet Hüner Özel Ödülü’nü aldı.

Hürriyet’e ödül yağdı


TFMD Özel Ödülü, İstanbul’da yakaladığı bu kareyle arkadaşımız Sefa Özkaya’nın oldu.

Hürriyet’e ödül yağdı


Kobani’de tankların önünden geçen at arabası fotoğrafıyla Levent Kulu da ödül alan arkadaşlarımız arasındaydı.

Haberin Devamı

Hürriyet’e ödül yağdı


Foto muhabirimiz Murat Şaka, Türkiye’de çalışan Afrikalı bir hayat kadının görüntülediği bu karesiyle Günlük Yaşam Fotoğrafları dalında 1’incilik ödülünü aldı.

Hürriyet’e ödül yağdı


IŞİD zulmünden kaçan hamile Suriyeli kadın, Türkiye’ye sığınmaya çalışırken bebeğini kaçış yolunda doğurdu. Suriyeli kadının bebeğiyle yaşadığı dramı böyle görüntüleyen arkadaşımız Selçuk Şamiloğlu, bu karesiyle Portre dalında 1’inciliği aldı.

Hürriyet’e ödül yağdı


Selçuk Şamiloğlu/Hürriyet

İŞTE ÖDÜLLER

Yılın Basın Fotoğrafı: Bülent Kılıç/AFP
Haber Fotoğrafı: 1 ve 2. Bülent Kılıç/AFP, 3. Selçuk Şamiloğlu/Hürriyet gazetesi
AB Yansımaları: 1. Ercan Arslan/Milliyet gazetesi, 2. Selçuk Şamiloğlu/Hürriyet gazetesi, 3. Sinan Çakmak/Atlas Dergisi ve mansiyon Murat Şaka/Hürriyet gazetesi.
Günlük Yaşam: 1. Murat Şaka/Hürriyet gazetesi, 2. Levent Kulu/Hürriyet gazetesi, 3. Celil Kırnapçı/Zaman gazetesi.
Siyaset Fotoğrafı: 1. Yavuz Özden/Milliyet gazetesi, 2. Fahir Arıkan/Hürriyet gazetesi, 3. Ali Ekeyılmaz/Sabah gazetesi.
Çevre: 1. Bülent Kılıç/AFP, 2. Burak Doğansoysal/Ornitofoto dergisi, 3. Celil Kırnapçı/Zaman gazetesi.
Portre: 1. Selçuk Şamiloğlu/Hürriyet gazetesi, 2. Kerem Yücel/Atlas dergisi, 3. Mehmet Ali Poyraz/Zaman gazetesi.
Spor: Mansiyon/Ercan Arslan/Milliyet gazetesi, Uygar Önder Şimşek/Serbest.
Mustafa Pekcan Özel Ödülü: Necati Savaş/Cumhuriyet gazetesi.
Rafet Hüner Özel Ödülü: Fahir Arıkan/Hürriyet gazetesi.
Sebahattin Yılmaz - Cem Emir Özel Ödülü: Selçuk Şamiloğlu/Hürriyet gazetesi.
TFMD Özel Ödülü: Sefa Özkaya/Hürriyet gazetesi.
Foto Röportajı: 1. Kürşat Bayhan/Zaman gazetesi, 2. Celil Kırnapçı/Zaman gazetesi, 3. Bülent Kılıç/AFP.

Jüri

Haberin Devamı

YILIN Basın Fotoğrafları 2014 jürisinde şu isimler yer aldı: Coşkun Aral (İzTV), Reza (National Geographic) , Christopher Morris (VII kurucusu), Jodi Bieber (Güney Afrika), Murad Sezer (Reuters), Gaia Tripoli (International NewYork Times), Pelin Tatli (ANP), Sebastian Liste (Noor Image), Ruth Eichorn (Geo Magazine), Marie-Pierre Subtil (6Mois), Andrei Polikanov (Russian Reporter), Cedric Gerbehaye (Agence Vu), Massimo Berruti (Agence Vu), Kosuke Okahara (Japonya), Andrea Schimidt (AB Türkiye Delegasyonu).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!