hurriyet.com.tr'ye ödül

Güncelleme Tarihi:

hurriyet.com.trye ödül
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 16:45

İstanbul Gelişim Üniversitesince düzenlenen “Gelişim Medya Ödülleri 2011” kapsamında “En İyi Güncel Haber Sitesi” ödülüne hurriyet.com.trlayık görüldü. Ödülü, hurriyet.com.tr adına Gündem Editörü Zeynep Güçlücan aldı.

Haberin Devamı

Güçlücan, hurriyet.com.tr adına ödülü almasının ardından yaptığı konuşmada, hurriyet.com.tr adına teşekkür ederken, "Biz hurriyet.com.tr olarak her gün aynı heyecan, aynı hız ve aynı azimle sizlere haberleri ulaştırıyoruz. Heyecanımız hiç azalmıyor. Çabamızın boşuna gitmediğini bir kez daha anladık" dedi.

Üniversitenin Avcılar'daki Fakülteler Yerleşkesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mesut Güner, teknolojideki gelişmeler sayesinde Türk medyasının gerek yayın kalitesi, gerek haberin ulaştırılma biçimi ve hızı, gerekse de internet ortamında büyük gelişmeler gösterdiğini söyledi.          

ÖDÜL TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Güner, bu gelişmelerde medya çalışanlarının her ferdinin büyük fedakarlığının asla göz ardı edilemeyeceğini belirterek, “Bu gelişmelere paralel olarak çağdaş ve demokratik bir toplum düzeninin oluşmasında yine medyanın ilkeli ve objektif yaklaşımı da büyük önem taşımaktadır. Çünkü medya kuruluşları görevlerini yerine getirirken, tarafsız ve etik değerlere göre hareket etmeleri, kişi haklarına önem vermeleri, özel hayata saygı duymaları, toplum karşısında yerine getirilmesi gereken en önemli sorumluluklar arasında sayılmaktadır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÖDÜLÜ ZEYNEP GÜÇLÜCAN ALDI / WEB TV

Basının her anlamda özgür olması gerektiğini vurgulayan Güner, “Basının özgür olamadığı bir toplumda, gerçek bir demokrasiden söz etmemiz mümkün değildir” dedi.

Prof. Dr. Güner, zaman zaman zor şartlarda çalışmak zorunda kalan basın mensuplarının çalışma şartlarını kolaylaştırmanın, onlara gereken desteği sağlamanın herkesin görevi olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu ödüllerin seçiminde diğer ödül törenlerinden farklı olarak sadece tanınmış, bilindik isimlere değil, haberin mutfağından gelen, arka planda yoğun bir emek sarf ederek geceli gündüzlü çalışan muhabirlerimize, haber merkezi ve diğer haber servislerinde çalışan basın emekçilerine yer verdik. Bunlar arasında yer alan özellikle muhabirlerimiz, dünyanın her yerine gece gündüz demeden canları pahasına giden, bizlere doğru bilgi sağlamak için birçok zorluklar içerisine giren ve toplumun sesi olan en fedakar basın çalışanlarıdır. Bunlardan ikisi olan basın şehitlerimiz Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir meslek yaşamlarında önemli başarılara imza atmış ve görevleri başındayken yaşamlarını yitirmişlerdir. Bu vesile ile Yılmaz ve Emir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve basın camiasına tekrar başsağlığı diliyorum.”

Haberin Devamı

GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖDÜLÜ BASIN ŞEHİTLERİNE...

Bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Ödülleri sahiplerini buldu. Medyada değişik kategorilerde dağıtılan ödüllerin sahipleri, 2 bin 600'ü İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerden. 2 bin 400'ü ise soru anketi yoluyla vatandaşların seçimleri ile belirlendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Özel Ödülünü Van Depremi'nde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'a verildi. Emir adına ödülü kardeşi Kemal Emir alırken Yılmaz'ın ödülünü de eşi Gönül Yılmaz aldı.En iyi görüntülü Haber Ajansı Ödülü'nü ise Doğan Haber Ajansı İstanbul Haber Müdürü Mustafa Erdoğan aldı.

Üniversite olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini aktaran Güner, “Basın Şehitleri Müzesi kuruyoruz. Bu amaçla, müzede basın şehitlerimizin kişisel eşyalarından eserlerine, tanıtım filminden fotoğraflarına kadar uzanan kapsamlı bir müze oluşturmak için kolları sıvadık. Basın mensubu arkadaşlarımızın ve basın şehitlerimizin ailelerinin de bu müzenin oluşumunda katkılarını esirgemeyeceklerini umut ediyoruz” diye konuştu.

Törende, daha sonra “sanal medya”, “televizyon”, “haber” ve “genel” kategorilerinde 2 bin 600'ü İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencisi ve 2 bin 400'ü anket yoluyla vatandaşların seçimleri ile belirlenen ödüllerin dağıtımı yapıldı.

“Haber” kategorisinde “En İyi Yazılı Haber Ajansı” ödülüne Anadolu Ajansı layık görüldü. Ödülü, AA İstanbul Bölge Müdürlüğü Haber Müdürü Zeki Gümüş aldı.

“Medya Özel Ödülü”ne ise Van depreminde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz değer bulundu.
Emir'in ödülünü alan kardeşi Kemal Emir, ödülü alırken güzel şeyler söylemek istediğini, ancak hayatta güzel şeylerin olmadığını belirterek, “Cem'i 2,5 ay önce kaybettik. Hrant Dink davasında çıkan karar ile o ve Hrant Dink bir kez daha öldü” dedi.

Kemal Emir, ödülü, basın şehitlerine, depremzedelere ve basın emekçilerine armağan ettiğini kaydetti.

ÖDÜLLER

Haberin Devamı

En İyi Güncel Haber Sitesi”: www.hurriyet.com.tr (Zeynep Güçlücan)
“En İyi Medya Haberleri Sitesi”: www.medyaloji.net
“En İyi Magazin Haberleri Sitesi”: www.gecce.com (Kenan Erçetingöz)
“En İyi Ekonomi Haberleri Sitesi”: www.dunya.com
“En İyi Spor Haberleri Sitesi”: www.santrahaber.com
“En İyi Haber Analiz Sitesi”: www.rotahaber.com
“En İyi Programlar Müdürü”: Tayyar Işıksaçan (Beyaz Tv)
“En İyi Eğitim Programı”: Üniversite Medya (Show Tv)
“En İyi Ekonomi Programı”: Celal Toprak ile Ekonomi (Bugün Tv)
“En İyi Tartışma Programı”: Balçiçek İlter ile Söz Sende
(Habertürk)
“En İyi Araştırma Programı”: Deşifre (A Haber)
“En İyi Çıkış Yapan Program”: Mustafa Yıldız ile Öğle Ajansı
(Ülke Tv)
“En İyi Haber Programı”: Ersoy Dede ile Bıçak Sırtı (Ülke Tv)
“En İyi Kültür Sanat Programı”: Ayna (Samanyolu Tv)
“En İyi Talk Show”: Beyaz Show (Kanal D)
“En İyi Dizi”: Behzat Ç. (Star Tv)
“En İyi Magazin Programı”: Süper Kulüp (Fox Tv)
“En İyi Spor Programı”: Derin Futbol (Beyaz Tv)
“En İyi Sabah Haberleri Programı”: Caner Karaer ile Bu Sabah
(Sky Türk)
“En İyi Yarışma Programı”: Yok Böyle Dans (Show Tv)
“En İyi TV Eleştirmeni”: Yüksel Aytuğ (Sabah gazetesi)
“En İyi Sektör Programı”: emlakkulisi (Sky Türk)
“En İyi TV Haber Servisi”: Show Tv
“En İyi Gazete Haber Servisi”: Akşam gazetesi
“En İyi TV Magazin Haberleri”: Fox Magazin
“En İyi Gazete Magazin Haberleri”: Star gazetesi
“En İyi TV Spor Haberleri”: NTV Spor
“En İyi Gazete Spor Haberleri”: Fotomaç
“En İyi TV Ekonomi Haberleri”: Bloomberg HT Tv
“En İyi Gazete Ekonomi Haberleri”: Hürriyet gazetesi (Vahap Munyar)
“En İyi Görüntülü Haber Ajansı”: Doğan Haber Ajansı
“En İyi Dergi Haberciliği”: Tempo dergisi
“En iyi Araştırma Haber”: Milliyet Özel Haber Servisi
“En İyi Gazete Eğitim Haberleri”: Hürriyet gazetesi (Nuran Çakmakçı)
“En İyi Ana Haber Sunucusu”: Nazlı Öztarhan (Star Tv)
“En İyi Sabah Haberleri Sunucusu”: Özge Uzun (CNN Türk)
“En iyi TV Muhabiri”: Ömer Çağlak (KanalTürk)
“En İyi Gazete Muhabiri”: Muharrem Çağlar (HaberTürk)
“En İyi TV Haber Kurgusu-Kompozisyonu”: ATV Haber
“En İyi Gazete Fotoğraf Servisi”: Zaman gazetesi
“En İyi Foto Muhabiri”: Ümit Bektaş (Reuters)
“En İyi Yazar”: Ahmet Hakan (Hürriyet gazetesi)
“En İyi Radyo Programı”: Mavi Dünya Programı (Moral FM)
“Medya Onur Ödülü”: Garbis Özatay (Milliyet gazetesi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!