Hurriyet.com.tr yılın haber sitesi

Güncelleme Tarihi:

Hurriyet.com.tr yılın haber sitesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2010 00:00

Berlin'de 18 yıldır faaliyet gösteren Türk-Alman Kadınlar Derneği hurriyet.com.tr’yi yılın haber sitesi seçti. Doğan Medya International Avrupa Genel Müdürü Sevda Boduroğlu ise yılın en iyi yöneticisi seçildi.

Haberin Devamı

AVRUPALI KADINLARDAN hurriyet.com.tr'YE ÖDÜL / WEB TV

Berlin'de 18 yıldır faaliyet gösteren Türk-Alman Kadınlar Derneği'nin (BETAK) geleneksel ödülleri sahibinibuldu. Ödüller ise BETAK’ın Berlin Türk Evi'nde verdiği kokteyl ile kutlandı. Birliğin çok sayıda üyesinin katıldığı kokteylde konukları Sema- Dr. Yaşar Sarıgül çifti karşıladı.

BETAK başkanı Sema Özcan Sarıgül’ün ardından birliğin onursal başkanı olan Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat'ın eşi Tülin Pulat da Berlin’in Türk Alman ilişkilerindeki önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Daha sonra Boduroğlu ve Fatih Çekirge'nin konuşmacı olduğu panelde konukların soruları cevaplandırıldı.   
Sema Sarıgül bu yıl ödüllerin hangi kriterlere göre verildiğini ise şu sözlerle açıkladı: hurriyet.com.tr, Türkiye ve Almanya üzerinde en çok ziyaret edilen Türk haber portalı. Aynı zamanda hurriyet.com.tr'nin en çok kadın yazara sahip olması da karar verirken etkili oldu.     

Haberin Devamı

Dünya Kadınlar Günü'nün 100.yılı dolayısıyla düzenlene panelde konuşan Sevda Boduroğlu, medyanın zor meslek dallarından biri olduğunu ve bu sektörde de üst düzeyde kadın yöneticinin sayısının az olduğuna dikkat çekti. Boduroğlu, “Gazetelerde kadın köşe yazarları da genelde magazin bölümlerinde yazıyor. Ancak Hürriyet gazetesinde özellikle Ertuğrul Özkök'ün de girişimiyle kadın köşe yazarlarının sayısı arttı. Kadınlar biraz da böyle zor bir sektörden uzak durmaya çalışıyor. Çünkü çok özveri isteyen bir iş” şeklinde konuştu. Hürriyet Gazetesi'nin 6 yıl önce “Aile İçi Şiddete Hayır” kampanyası başlattığını hatırlatan Sevda Boduroğlu, “Türkiye'den bir yıl sonra bu kampanyayı Avrupa'ya da taşıdık. Bir çok Avrupa kentinde seminerler düzenleyerek, zor durumda olan kadınlara yardımcı olmaya çalıştık. Bu süre içerisinde oluşturduğumuz hotline ile özellikle Türkiye'den gelen ve yeni gelin diye tabir ettiğimiz, dil bilmeyen çalışma müsaadesi olmayan bir çok genç kadına yardımcı olduk. Tabii ki böyle bir kampanya ile şiddeti tamamen önlemek mümkün değil. Ama en azından konuya dikkat çekip toplumun aydınlanmasına yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

Hürriyet İnternet Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge ise Avrupa'da özellikle Hollanda'da töre cinayetlerinin yaygın olduğuna dikkat çekti. Fatih Çekirge, Hollanda polisinin yaptığı araştırmada, özellikle Türk ve Kürt aileler de genç kadınlar arasında intiharların sayısının çok olduğunun ortaya çıktığı ve kadınların intihara zorlandıklarının tespit edildiğini söyledi. Son yıllarda bu konuda Türkiye'de olumlu bir takım gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Fatih Çekirge, “Son yıllarda özellikle doğu ve güneydoğu illerimize ziyaretler düzenliyorum. O bölgelere atanan genç kaymakamlar ve özellikle de eşlerinin gayretli çabalarını gördüm. Kaymakamlar ve eşleri bu konuda birer misyoner gibi çalışmalar yürütüyor. O bölgelere daha fazla kadın kaymakamlar atanması gerekir” dedi. Dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Fatih Çekirge, bir dinleyicinin gurbetçi kavramından rahatsız olduklarını belirtmesi üzerine ise, “Sizler artık gurbetçi değilsiniz gurbetçi olan bizleriz. Çünkü siz AB içerisinde yaşıyorsunuz bizler ise AB'ye girmeye çalışıyoruz. Yani gurbette olan bizleriz. Mesela yalnızca sınırlardan ibaret değil. Artık bizim için mesele Mustafa Kemal'in hedef olarak gösterdiği medeniyet çizgisidir. Yani medeniyet coğrafyasıdır. Avrupa Birliği işte o coğrafyadır” diyerek yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!