Hürriyet 51 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet 51 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet'in 51'inci yaş günü önceki gün Güneşli Medya Towers'da saat 19.00'da başladı. Kutlama törenine, Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Hürriyet ve Milliyet gazeteleri sahibi Aydın Doğan, Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Doğan'ın eşi Sema Doğan, Doğan Yayın Holding Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Mali İşler Grup Başkanı Ahmet Toksoy, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdürü Orhan Birgit ile Hürriyet çalışanları katıldılar. Kutlama törenini, ünlü sinema sanatçısı Münir Özkul'un manken kızı Güner Özkul sundu.

KÖKLÜ GEÇMİŞ

Törende konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 50 yıl boyunca bir müesseseyi ‘‘müessese’’ olarak taşımanın ve bugünlere getirmenin çok zor olduğunu belirtti. Özkök, ‘‘Çevrenize bakın. Balkanlar'a, Kafkaslar'a, Ortadoğu'ya, hatta daha dışarı çıkın. Geçmişi 50 yıl olan medya, gazete çok fazla değil. 50 yıl müesseseleşmek için uzun bir zaman, ama bir müesseseyi 50 yıl sürdürmek çok zor bir şey. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, Hürriyet dediğiniz zaman Türkiye akla geliyor. Türkiye'de gazete dediğiniz zaman ise Hürriyet akla geliyor’’ dedi.

50 YIL GURURU

Hürriyet'in geçtiğimiz 3 yıl içinde toplumsal sorumluluklarını, tarihi sorumluluklarını gösteren bir gazete olarak kaldığını belirten Özkök şunları söyledi:

‘‘Bunu yaparken de çok ağır eleştiriler, çok ağır baskılar, hiç hak etmediğimiz davranışlarla karşı karşıya geldik. Bu durumda, başta müessesemizin sahibi olmak üzere bizler de bundan payımızı aldık, müessese de aldı... Ben de çok ağır eleştirilere uğrayan yöneticilerden biriydim. Şunu size bütün açıklık, gurur, dürüstlüğümle ve samimiyetimle söylemek isterim, hiçbir eleştiri benim Hürriyet'e olan güvenimi, Hürriyet'e olan bağlılığımı ve bu müessesenin dürüstlüğüne, bütün tarihi boyunca gazetecilik performansına olan, bağlılığına olan inancımı sarsamaz. Ben Hürriyet'i bugüne getiren bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.’’

Rozet ve plaketlerin dağıtımından sonra konuklar, kokteyle katıldılar. Hürriyet 51'inci yaş pastasının ilk dilimini de Aydın ve Sema Doğan kestiler. Konuklar ENBE Orkestrası'nın müziği eşliğinde eğlendiler.

EMEKLİ PLAKETİ

Aydın Akbulut, Erdal İzgi, Melih Tözün, Mehmet Güner, Fatma Saraç, Bilal Yılmaz, Abdullah Özdemir, Özkan Gülkaş, Necati Gökçe, Emin Kıyat, Tahsin Özkırım, Ekrem Taşdemir.

ALTIN ROZET

Celal Korkut, Abdülkadir Sabuncu-oğlu, Bülent Çölgeçen, Berat Görgüzel, Osman Martı, Yavuz Ada, Seçkin İyener, Orhan Kaynar, Mustafa Yükçü, Bülent Büyüklü, Ali Çevik, Kemal Özbakır.

GÜMÜŞ ROZET

Aydın Candabak, Murat Bardakçı, Reha Erdoğan, Enis Berberoğlu, Doğan Satmış, Hasan Kılıç, Zeynep Atikkan Gültekin, Melih Yalman, Tahsin Baykallı, Yusuf Tanık, Ekrem Taşdemir, Mustafa Özdabak, Muhammed Çakır, Sedat Dalgıç, Münir Dalgıç, Şevket Sarıal, Turgut Eryayar, Şefik Bozkurt, Ramazan Kahraman, Kazım Boylu, Erdal İnce, Mehmet Kozak, Adil Yıldızbaş, Güngör Demir, Aşkın Tiryaki, Nadi Çalışkan, Turan Yılmaz, Hayati Mimiroğlu, Alaattin Apak, Halil Özkan, Hurşit Akyıl, Erdal Fernergiz, Murat Yücesoy, Doğan Yakıcı, Mustafa Sözdinler, Mehmet Bilgili, İbrahim Irmak, Ali Aksoyer, Ali Dağlar, Selçuk Şenyüz, Şaban Sevinç, Turgut Yurdaer, Şamil Özçelik, Sadık Gürhan, Hüseyin Alkan, Bülent Tuncay, Alpdoğu Yüca, Ergül Özgür, Sibel Pehlivan, Birgül Köseoğlu, Melek Cedim, Aysel Türkay, Nalan Ülker, Filiz Özsüer, Yılmaz Coşkun, Sabahattin Muratalan, Eyüp Sülü, Mehmet Şen, Halit Çelikbudak, Yusuf Tanık, Aydın Karpuz, Erdal Altıer, Ayhan Arsek, Osman Çerezci.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!