Hürriyet, 24 Mart 1954

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet, 24 Mart 1954
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2004 16:03

Kıbrıs meselesini BM’ye götürme tehdidi - İstanbul’u korkutan deprem - Erkek olmak isteyen Ayşe ile Hacer - Seçim anketi - Atatürk düşmanlığı yapan yobazlar - Yabancı sermayeyi çekmek için yapılması gerekenler - Gaz lambasını bırakın, ampül kullanın diyen bir ilan ve daha neler neler. Bakın 50 senede ne kadar yol almışız...

Haberin Devamı

50 yılda dönüp dolaşıp aynı noktaya gelmişiz demek ki, İsviçre’de devam eden Kıbrıs görüşmelerinde bir sonuç alınamazsa, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan boşlukları dolduracak ya, bakın 50 sene önce bugünkü Hürriyet’in manşeti:

YUNAN HÜKÜMETİ KIBRIS İŞİNİ RESMEN B.MİLLETLERE VERECEĞİNİ İLAN ETTİ.

*

İSTANBUL VE MARMARA DEPREMİ

Deprem konusunda da bir yenilik yok : DÜNKÜ ZELZELE İstanbul ve Marmara bölgesinde şiddetle hissedildi. Kandilli Rasathanesinden aldığımız malûmata göre, dün saat 14’ü 54 dakika 11 saniye geçe merkezi İstanbul’dan 120 kilometre uzakta şiddetli bir deprem kaydedilmiştir. Zelzele Balıkesir, Bursa, Bandırma, Lâpseki, Gelibolu ve Çan’da da hissedilmiş fakat hasara sebep olmamıştır.

*

"SEKSÜEL BAKIMINDAN"

Buyrun bir de sağlık/magazin haberi, üstelik birinci sayfadan: İzmir’de iki kız kardeş birden erkek oluyor. Deneme sonunda bekâr olan Ayşe ile Hacer erkek olacaklar. Vücutlarında erkeklik temayülleri hissederek şehrimiz nisaiye servislerinden birine müracaatte bulunan (...)

Hâdise şudur: 20-25 yaşlarında ve şehrimiz mağazalarından birinde çalışan Ayşe Üçkuyular isminde genç bir kız ötedenberi seksüel bakımından (!) kızlara karşı zaafı bulunduğunu hissederek erkek olduğundan şüphelenmeye başlamıştır...

Haberin Devamı

(Not: Ertesi gün bu haber "İki hünsa kız kardeşin tam kadın olmasına karar verildi" şeklinde değişecek. Bakınız yanda, 25 Mart 1954 tarihli Hürriyet'in kupürü.)

*

SEÇİM ANKETİ

Hatta bir de seçim anketi, Hürriyet birinci sayfadan bir kupür yayımlıyor, 2 Mayıs mebus seçimleriyle ilgili, kesip gönderin diye: Hürriyet Seçim Tahmin Listesi - Sizce seçimi hangi parti kazanacak... (Dikkat bu yekûnun 541 rakamını tutması lîzamdır.)

*

ATATÜRK DÜŞMANLIĞI

Atatürk düşmanlığı konusunda bile bir ilerleme kaydedilmemiş: Gümülcine’de yobaz ocağının içyüzü - Medresei Hayriyede Türk gençlerine Atatürk düşmanlığı telkin ediliyor.

*

İSPANYOLLAR’I 1-0 YENMİŞİZ

Yine İspanyollar ile oynamışız demek ki: Adnan Akın İspanya maçını anlatıyor: Büyük Maçtan küçük Notlar... (14 Mart’ta Dolmabahçe’de oynanmış maç. 15 Mart’ta rahmetli Samim Var vermiş haberini. Turgay, Rıdvan, Basri, Çetin, Mustafa, Rober, Lefter, Suat, Feridun, Burhan, Coşkun şeklinde sahaya dizilen takımımız, İspanya’yı “Yukarıda da tebarüz edildiği gibi, 90 dakika süren maç kalite bakımından tasavvurun fevkinde düşük” de olsa, 15’inci dakikada Burhan’ın tek golüyle 1-0 kazanmışız.)

Haberin Devamı

*

VE DİĞER HABER VE İLANLAR

Ekonomide ta 50 senedir “yabancı sermaye gelsin” diye atmadığımız takla yok, birinci sayfadan bir rapor ilanı: Foreign Capital Investments İn Turkey

Bir ilan, General Electric firması, reklam vererek Türk tüketicilerini gaz lambasından ampule terfi etmeye davet ediyor: Işığın hikayesi -Petrol lambaları zayıf titrek ışığına rağmen uzun seneler makbul bir tenvirat vasıtası olarak rağbet gördü. Halbuki modern asrın ışığı elektriktir. Bugün tam bir itimatla kullanılan G-E ampulü evlere yeni bir konfor ve huzur getirmektedir.

Denizlerin Altında 20.000 Fersah - Jules Verne’in Meşhur romanı, Valt Disney Südyolarında (aynen böyle yazılmış) en gözde artist ve rejisörler tarafından filme alınıyor...

Satılık otomobil - 952 modeli hususide çok az ve temiz kullanılmış radyo ve kaloriferli iki renkli Buick otomobil satılıktır.

Satılık buz dolabı - Kelvinatör marka havuzlu buz dolabı satılıktır. Müracaat Cemal Nadir sokak numara 4.

Telefon değiştirilecek - Beyoğlunda bulunan bir telefon Taksimde bir telefon ile değiştirilecektir

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!