Hurda patlamasından top mermisi ve roket başlığı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hurda patlamasından top mermisi ve roket başlığı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 13:05

HATAY'ın Altınözü İlçesi'nin Suriye sınırında meydana gelen patlamanın, hurdaların arasındaki top mermisinin infilakı sonucu meydana geldiği belirlendi. Hurdaların arasında roket başlığı da bulundu. Bu durum, sınırdaki kaçak akaryakıtın yanısıra hurda kaçakçılığının da yeni bir tehdit oluşturduğunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Altınözü İlçesi'nin Sarıbük Köyü'ne bir kilometre uzaklıkta Asi Nehri'nde dün öğlen saatlerinde meydana gelen patlamada, biri Türk, 5'i Suriyeli 6 kişi öldü. İddiaya göre, Suriye tarafındaki savaş artığı hurdaları sınırdan geçirerek Türk vatandaşlarına satan Suriyeliler, dün de Sarıbük Köyü'ne yakın sınır bölgesine gelerek, hurda malzemelerini Asi Nehri'nden geçirmeye başladı. Nehrin ortasına gelindiğinde, şiddetli bir patlama yaşandı. Patlama sırasında, hurdaları taşıyan 5 Suriyeli olay yerinde ölürken, nehrin Türkiye kıyısında bekleyen 15 yaşındaki Ahmet Şerekioğlu ağır yaralandı. Şerekioğlu, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Cenazesi de Sarıbük Köyü'nde ailesi ve köylülerin katıldığı törenle toprağa verildi.

ÇOK SAYIDA PATLAMAMIŞ MÜHİMMAT

Haberin Devamı

Patlamanın haber alınmasıyla birlikte İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, güvenlik güçleriyle birlikte sınıra giderek incelemede bulundu. Patlamayla ilgili inceleme yapmak üzere bölgeye giden İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme ekipleri, çalışmalarını geç saate kadar sürdürdü. Olay yerinde yapılan çalışmalarda, hurdaların arasında birden çok patlamamış top mermisi ile roket başlığı bulunduğu ve top mermilerinden birinin patlamasıyla olayın yaşandığı belirlendi.

PATLAMAYAN MÜHİMMATLARI SATIYORLAR

Adını açıklamak istemeyen bir vatandaş, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle bölgedeki malzemelerin Türkiye'deki hurdacılara satıldığını belirtti. Hurdaların arasında, çok sayıda patlamamış mühimmatın da bulunduğuna dikkat çekip, "Suriyeliler, patlamış yada patlamamış mühimmatları Asi Nehri'nden ilkel sallarla geçirerek, Türkiye'deki alıcılara hurda olarak satıyor. Kontrolsüz bir şekilde sınırdan geçen hurdalar, bölge için büyük tehlike oluşturuyor. Hurda olarak ülkemize giren mühimmatların, nerede ve ne şekilde patlayabileceğini kimse tahmin edemez. Özellikle Asi Nehri'nden yapılan kontrolsüz geçişlerde, nelerle karşılaşabileceğimizi bilmiyoruz. Daha büyük felaketler de kapımızda olabilir" dedi.

SINIRA KOMANDO BİRLİKLERİ

Haberin Devamı

Asi Nehri üzerinden yapılan akaryakıt kaçakçılığı olaylarının artmasıyla birlikte İl Jandarma Alay Komutanlığı, bölgedeki güvenliği artırmak için sınıra yakın bölgeleri kontrol etmesi için özel komando birlikleri oluşturmuş ve bölgeye görevlendirmişti. Dün yaşanan patlama olayının ardından, özellikle sınırdan geçirildiği değerlendirilen malzemelerin titizlikle inceleneceği belirlenirken, polis ve jandarma da, kaçakçılık olaylarının en aza indirgemek ve istenmeyen olayların önüne geçmek için yol uygulamalarını artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!