Hurda kamyonunda kaçak sigara ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Hurda kamyonunda kaçak sigara ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2009 09:48

Türkiye'ye yasa dışı yollarla getirildiği belirlenen 65 bin paket sigara, pazarlanmak üzere getirildiği Adana'da, kamyonetin kasasındaki hurdalar arasında gizlenmiş olarak bulundu.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda kaçak sigaranın kentte pazarlanacağı bilgisini aldı.
Yaklaşık 3 ay süren istihbarat ve teknik takip çalışmaları sonucu, sigaraların Van'dan yola çıkan ve hurda yüklü 65 EN 577 plakalı kamyonda taşındığı belirlendi.

Operasyonu başlatan polis ekipleri, Deniz Mahallesi'ndeki bir hurdalığa giren kamyoneti durdurarak sürücü Hüsnü G. (37) ve oğlu Aydın G'yi (20) gözaltına aldı.
Kamyonette yapılan aramada, üzeri metal atıklarla örtülü halde kaçak sigaralar bulundu. Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen kamyonette yaklaşık 2,5 saat süren çalışma sonucu, çeşitli markalarda 65 bin paket sigara ele geçirildi.

Sigaraların yasa dışı yollarla yurda getirildiği, Adana ve çevre illerinde piyasaya sürülmek istendiği belirlendi. Zanlıların, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Bu arada, hurdalık işletmecisi, sigaralarla ilgili bilgisinin bulunmadığını, kendisinin bir sözleşme gereği Van'dan 10 ton atık beklediğini savundu. İşletmecinin zanlılarla ilişkisi araştırılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!