Hükümetten katılım yok

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten katılım yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 20:48

Israil’in Ankara Büyükelçiliği, Soma Maden faciası nedeniyle iptal ettiği 66. Bağımsızlık Günü Resepsiyonunu bu akşam Swissotel'de düzenledi. İsrail’le yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından resepsiyona bu yıl da hükümetten katılım olmadı.

Haberin Devamı

ABD’nin devreye girmesiyle Mavi Marmara krizinin ardından İsrail hükümeti Türkiye’den özür dilerken, gözler Ankara’dan bir jest gelip gelmeyeceğine çevrildi. Özellikle soma faciası nedeniyle İsrail’in resepsiyon iptal etmesinin ardından hükümetten yine de resepsiyona katılım olmadı. Ana muhalefet partisi CHP’yi ise resepsiyonda … kamer genç ve … osman Korutürk temsil etti.

DÜŞÜK KATILIM

Resepsiyona başta abd büyükelçisi … olmak üzere çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve özellikle ab büyükelçisi katıldı. Ancak israil’in her yıl düzenlediği resepsiyonlara göre bu yıl katılımın az olduğu gözlemlendi.

YOĞUN GÜVENLİK TEDBİRİ

Güvenlik gerekçesi nedeniyle resespsiyona akredite olan basın mensuplarının kollarına bant takıldı. Öte yandan her yıl olduğu gibi bu yılda herhangi bir güvenlik tehtidi karşısında hazırlıklı olmak için zırhlı jip resespsiyonun olduğu kata çekilerek hazır bekletildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!