Hükümette diyalog zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Hükümette diyalog zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koaliasyon ortakları, hükümetlerinin 8 aylık muhasebesini yapmak için bugün biraraya geliyor. Ortaklar, ardarda gelen sorunları aşmak için kurulduğundan bu yana 2'nci kez mola vererek, yeni strateji belirleyecekler. Bugüne kadar hükümetin uyum içinde çalışmasıyla övünen koalisyonun sol kanadı, ilk kez laikliğe karşı tehditlerin artması üzerine alınacak tedbirlerli ilgili ‘net ve kesin’ taleplerde bulunacak. Ortaklar zirvesinde, öncelikli ele alınması beklenen sorunlar ana başlıklarıyla şöyle:

TÜRBAN KRİZİ

Türban sorunu öncelikli olarak ele alınacak. Hükümetin DSP kanadı, bir yandan türban yasağının uygulamasında ısrar ederken, başörtüsünün siyasal simge haline getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı anlatacak. ANAP'ın türban yasağını tabanına izah edememesi ve muhafazakar milletvekillerinin tepkisi nedeniyle konuyu gündeme getireceği ve esnek bir çözüm için ısrar edeceği belirtiliyor.

KURAN KURSLARI

ANAP, Avni Akyol'a hazırlattığı ilkokul 5'nci sınıftan sonra kuran kursları gitme imkanı taşıyan yasa teklifini de, gündeme getirecek.

SEÇİM

Zirvede en kolay sonuca varılacak konuyu ise seçim oluşturuyor. ANAP'ın ara seçimi ile genel yerel seçimler birleştirilmesi önerisinden vazgeçme noktasına gelmesi gerginliği ortadan kaldırdı.

ÇİLLER'İN ÖNERİLERİ

Zirvede ele alınacak diğer konuyu ise Tansu Çiller'in liderler turunda gündeme getirdiği seçim yasalarına ilişkin önerileri olacak.

ENFLASYON

Ekonomik sorunların da önemli bir yer tutması bekleniyor. Özellikle Cindoruk'un bu konu üzerinde durarak, ekonomideki kötü gidişten ekonomi yönetimini sorumlu tutması bekleniyor.

BAKANLARIN TUTUMU

Zirvede liderlerin bazı bakanları uygulamaları ve demeçlerini de gündeme getirmesi bekleniyor. Güneş Taner, Işın Çelebi, Zekeriya Temizel ve Hikmet Uluğbay'ın tutumlarını gündeme gelebileceği kaydediliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!