Hükümetin kadro operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Hükümetin kadro operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Anasol-D Hükümeti kendi bürokratlarını iş başına getirmeye başladı. Ekonomi başta olmak üzere bakanlıkların üst düzey yönetiminde bir dizi değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlanan atama kararları ile ilk büyük operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Enerji Bakanlığı'nda yapıldı. OHAL Valisi Necati Bilican Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, OHAL Genel Sekreter Yardımcısı Metin İlyas Aksoy da İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirildi. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Ersin Yılmaz atandı.

Enerji Bakanlığı'nda yapılan bir dizi atama ile ANAP Milletvekili Ali Coşkun'un kardeşi Kadir Ramazan Coşkun TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne, yine ANAP Milletvekili Nejat Arseven'in kardeşi Nevzat Arseven ise BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Bürokraside gerçekleştirilen atamalar şöyle:

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne Sezai Bağbaşı, Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü'ne Taci Bayhan, Türkiye İhracat Kredi Bankası (Eximbank) Genel Müdürlüğü'ne Selçuk Demiralp, Dış Ticaret Müsteşarlığı'na Yavuz Ege, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'na Prof.Dr Orhan Güvenen, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne Doç. Dr Selahattin Sarı, Etibank Genel Müdürlüğü'ne Ziya Gözler, Etibank Genel Müdür Yardımcılığı'na Arif Şimşek, İller Bankası Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na Yusuf Hasan Çebi, Bayındırlık Bakanlığı Teknik Araştırma Genel Müdür Yardımcılığı'na Osman Kayyum, TEDAŞ Genel Müdür Yardımcılığı'na Mehmet Kutlu getirildi.

TEDAŞ Genel Müdür Yardımcılığı görevine bir süre önce atanan ve RP'li Ahmet Tekdal'ın oğlu olan Mustafa Baha Tekdal da görevinden alındı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yöneticileri ile Sanayi Bakanlığı Avrupa Topluluğu Koordinasyon Genel Müdürü de görevlerinden alındı.

Emniyet'te ‘takunyacı’ kaygısı

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Olağanüstü Hal Bölge Valisi Necati Bilican'ın getirilmesi, teşkilatta kaygıyla karşılandı. Bilican'ın Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilk kez Abdülkadir Aksu tarafından getirildiğini ifade eden üst düzey bazı emniyet yetkilileri, ‘‘Bilican, o dönemde Emniyet'te takunyacı kadrolaşma yapmıştı. Bilican'ın yine aynı kadrolaşmayı tekrarlamasından endişe duyuyoruz'' diye konuştular. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına Ersin Yılmaz'ın atanması ise teşkilatta sevinçle karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!