Hükümeti eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Hükümeti eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 15:07

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, hükümeti Kürt sorunu ve dış politika konularında eleştirirken Bülent Arınç'ın Kürtçe ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Habertürk'te Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan,  AK Parti'nin geçmişteki "cesur" ve "değişimci" özelliğini kaybettiği yönünde bir gözlemi olduğunu söyledi. AK Parti'den çok umutlu olduğunu ama son dönemdeki politikaları sonucu bu umudun yok olmak üzere olduğunu belirten Erdoğan şöyle dedi:

 

"Ben AKP'nin Türkiye tarihinin en başarılı ve en cesur çıkışlarını yapan bir hükümet olduğunu Başbakan'ın bütün dünya tarafından dikkatle takip edilen karizmatik bir lider olduğunu düşünen biri olarak son dönemdeki politikalar nedeniyle umudumu kaybetmek üzereyim. Uludere'de 34 insan öldürüldü ama bir özür dilemek yerine bombalayanlara teşekkür edildi. İnsanlara bir özrü çok gördüler, onun yerine kan parası verildi... Dünyada dikkatle takip edilen örnek gösterilen bir durumdayken bütün çevremizle kavgalı hale geldik. Heryerle bir sorun patlak veriyor."

 

Haberin Devamı

Bülent Arınç'a Kürtçe tepkisi

 

Erdoğan, Bülent Arınç'ın Kürtçe ile ilgili söylediği 'Acaba Kürtçe bir medeniyet dili midir' sözünü de eleştirdiği programda ''Beni iki yanıyla acıttı, birincisi Kürtçe bir medeniyet dilidir, ikincisi ise ana dilim için böyle konuşulmasıdır'' dedi. Erdoğan, ilkokulda Türkçe bilmeyen öğrenci arkadaşlarıyla öğretmen arasında tercüman görevini yerine getirdiklerini söyledi.

 

Arınç'ın sözlerine tepki gösteren Erdoğan şöyle dedi:

"Sayın Arınç Kültür Bakanımıza sorsa Kürtçe'nin nasıl bir medeniyet dili olacağını görecektir. Binlerce yıllık bir medeniyetten bahsediyoruz. Bakanlık Mem-ü Zin kitabını tercüme ettirdi ve bu kitap en az bir Shakespeare kadar güçlü bir edebi metindir. Muhsin Kızılkaya, Mehmet Uzun'un 5 bin sayfalık Kürtçe kitabını tercüme etti."

 

Haberin Devamı

Darbe döneminde yaşadığı zorluklarıdan da bahseden Erdoğan, üniversite yıllarında kurdukları dans grubuyla yurt dışındaki gösteriye katılmak için pasaport çıkartamadığını söyledi. Erdoğan, dönemin Cumhurbaşkanı Özal'a konuyu anlatmasıyla sorunun çözüldüğünü ve Özal'ın talimatıyla kendisine pasaport verildiğini anlattı.

 

Anadolu Ateşi'ne yeterli desteği alamadıklarını dae kleyen Erdoğan, THY'nin kendilerine sponsor olamadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!