Hükümete ‘çözüm’ soruları

Güncelleme Tarihi:

Hükümete ‘çözüm’ soruları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 01:20

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Ordu İl Teşkilatı’ndaki basın toplantısında hükümete çözüm süreciyle ilgili 10 soru yöneltti.

Haberin Devamı

İnce, sorularını şöyle sıraladı: “Abdullah Öcalan bu süreçte hakem mi, mahkûm mu, taraf mı? PKK bir terör örgütü müdür, değil midir? Statüsü nedir kiminle görüşme yapıyorsunuz? Terör örgütüyse, terör örgütüyle mi görüşüyorsunuz? PKK, hükümete neden sürekli tehditler savuruyor? Bu hükümetle danışıklı dövüş müdür? PKK uyuşturucu operasyonlarını ve karakol yenilemelerini neden sürece sabotaj olarak görüyor? Sınır dışına çekilme silah bırakmayı neden içermiyor? PKK tarafından neden silahlar teslim edilmiyor? Örgüte katılımlar neden artıyor? ‘Öz Savunma Birlikleri’ diyerek PKK’ya resmi anlamda bir egemenlik mi veriliyor? PKK bir resmiyet mi kazanıyor? Çözüm neden sadece Abdullah Öcalan’a indirgeniyor? Türkiye’nin 30 yıllık bu belası sadece bu Abdullah Öcalan’ı mı ilgilendiriyor? Onun affı, ev hapsi, sağlığı, düşünceleri. Bu süreç sadece Öcalan’ın geleceğiyle mi ilgili. PKK, Suriye sürecine bilerek mi dahil edildi? İktidar parti yetkilileri son günlerde PKK’nın bazı üst düzey yöneticilerinin mezheplerini neden açıklama gereği duyuyorlar?”
İNFAZ KANUNU DEĞİŞECEK
İnce, hükümetin genel af çıkarmayacağını, İnfaz Kanunu’nda değişiklik yaparak, serbest kalanları yeniden içeri girmemek için korkudan konuşamaz hale getireceğini iddia etti. İnce, CHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayının halen görevdeki Seyit Torun olduğunu da söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!