Hükümet programı salı Güvenoyu pazar günü

Güncelleme Tarihi:

Hükümet programı salı Güvenoyu pazar günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2003 01:54

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan görevi Abdullah Gül'den devralır almaz TBMM'ye gelerek partililerin tebriklerini kabul etti. Erdoğan, hükümet programının 18 Mart Salı günü görüşüleceğini açıkladı.

Erdoğan,
yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak görev alan Abdullah Gül ve bazı bakanlarla TBMM Genel Kurulu'na geldi. Erdoğan, tebrikleri kabul ederken, Genel Kurul'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yeni kabineyi onay tezkeresi okundu. Erdoğan ile Gül'ün adı okunurken, AKP'liler uzun süre ayakta alkışladılar.

TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, tezkerenin okunmasının ardından, Erdoğan'a dönerek, ‘‘Sayın Başbakan hükümet programını ne zaman sunacaksınız?’’ diye sordu. Erdoğan, ‘‘Salı günü’’ diye yanıt verince, güvenoylamasının takvimi de kesinleşmiş oldu.

Buna göre, hükümet programı 18 Mart Salı günü okunacak. Hükümet programı üzerine görüşmelerin yapılması için 2 tam gün ara verilecek. Hükümet programı üzerine görüşmeler ise 21 Mart Cuma günü yapılacak. Bir tam gün sonra ise güvenoylaması gerçekleştirilecek. Buna takvime göre güvenoylaması 23 Mart Pazar günü yapılacak.

Erdoğan, Genel Kurul salonunda Gül ile bir süre sohbet etti. Gül, daha sonra salondan ayrıldı. Erdoğan da Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'nu yanına çağırarak, İş Yasa Tasarısı ve İş Güvencesi Yasası'nın ertelenmesi konusunda görüştü. Erdoğan, bir süre sonra salondan ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!