Hükümet basına duyarlı

Güncelleme Tarihi:

Hükümet basına duyarlı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gazetecileri Koruma Komitesi üyeleri Adalet Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu'yu makamında ziyaret ettiler. Terry Anderson, dünyada tutuklu bulunan 180 gazeteciden 78'inin Türkiye'de bulunduğunu dikkat çekerek, ‘‘Biz Türkiye'nin Etiyopya, Çin, Burma ve Libya'nın yer aldığı listede olmaması gerektiği kanısındayız'' dedi.

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi de, Türkiye'de basının içinde bulunduğu durumla ilgili olarak kamuoyunun dikkatini çekme gereği duyduklarını belirtti. Ekşi, cezaevlerinde gazeteciler basına saldırılarla, gazete ve dergi toplatma olayları nedeniyle, Türkiye'deki basının durumunun kabul edilebilen standartların altında bulunduğunu kaydetti.

Heyetle basının önünde görüşen Sungurlu, Türkiye' nin terörle mücadele ettiğini ve hapisteki gazetecilerin birçoğunun düşüncelerinden değil terör örgütünün üyesi olmak ve bölücülük propagandası yapmaktan tutuklu bulunduklarını belirtti. Sungurlu, ‘‘ Hükümetimiz özellikle Başbakan Yardımcımız Ecevit eski bir gazeteci olarak basının sorunlarına son derece duyarlıdır'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!