HÜDA PAR’a ‘evet’ teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

HÜDA PAR’a ‘evet’ teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 20:55

Güneydoğu’da referandum sonuçlarında HDP ve AK Parti seçmenlerinin tavrı etkili oldu.

Haberin Devamı

 Referandumda AK Parti ve HDP’nin 1 Kasım’da aldığı oy oranlarına göre farklı bir tablo ortaya çıktı. Diyarbakır’da AK Parti 1 Kasım seçimlerinde yüzde 21.37 oy alırken referandumda ‘evet’ desteği 32.41 olarak yansıdı. Aynı şekilde Mardin, Hakkâri, Şırnak, Siirt, Van, Bingöl, Bitlis, Muş, Kars, Ağrı ve Batman gibi HDP’nin güçlü olduğu illerde ‘evet’ oylarında ortalama 12 puan artış oldu. HDP’nin 1 Kasım seçimlerine göre oyları düşerken, ‘evet’ tercihine yansıyan oyların AK Parti’de kalıcı olup olmayacağı merak ediliyor.
Referandumda, bölgede aktif olan aktörlerden birisi de HÜDA PAR oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın teşekkür ettiği HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Partimizin evet kararının referandum sonucunu ne oranda etkilediğini ve alınan bu sonuçta partimizin rolünü elbette ki halkımız takdir edecektir. Ülke için tarihi bir dönüm noktası olan bu referandumda partimiz tarihsel bir duruş sergilemiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘DİK DURUŞUMUZ GÜVEN VERDİ’

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, referandum çalışmalarını şöyle anlattı: “Meclis’teki partiler gibi miting yapamadık, ama teşkilatlarımızla salon etkinlikleri gerçekleştirdik. Ulaşabildiğimiz herkesi, niçin değişikliğin desteklenmesi gerektiği noktasında bilgilendirdik, şüphesi olan varsa da şüphelerini ikna etme noktasında üzerimize düşeni yaptık, köyleri ziyaret ettik, alanda insanlarla birlikte olduk. HÜDA PAR’ın dik duruşu, çözüm sürecinde dahi örgüte boyun eğmemesi halka güven veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!