HSYK’ya suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

HSYK’ya suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 02:05

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı, içinde mühimmat olduğu iddiasıyla durdurulan TIR’da arama yapılmasını engelledikleri gerekçesiyle Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, dönemin Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Hasan Koçyiğit ile Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

TMK 10. Maddesi’yle görevli Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan suç duyurusu dilekçesi HSYK’ya gönderildi. Dilekçede söz konusu kişilerin, “Suç delillerini gizleme, suçluyu kayırma, görevi kötüye kullanma ve gizliliği ihlal” suçu işledikleri belirtildi. Dilekçede, TIR’da Cumhuriyet savcısının talimatına ve olay yerine gitmesine rağmen aramanın nasıl engellendiği ve suçlanan kişilerin TIR’ın aranmaması için neler yaptığı anlatıldı.
ERGENEKON BENZERİ BAŞVURU
HSYK, adli kolluk görevlisi oldukları için bu isimler hakkında inceleme yapılıp yapılmayacağına karar verecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın onay verdiği isimler hakkında inceleme yapılabilecek. HSYK bir süre önce, “Büyük Rüşvet” soruşturmasını yöneten ve görev yeri değiştirilen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, 2. dalga soruşturması talimatını verince görevden alınarak Tekirdağ’a atanan Savcı Muammer Akkaş ile “Soruşturmaya müdahaleyle” suçlanan ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı’na getirilen Turan Çolakkadı ve operasyon sonrası atanan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’la birlikte 9 kişi için inceleme kararı almıştı. Ancak Bozdağ, sadece Öz, Akkaş, savcı Celal Kara hakkında incelemeye izin vermişti. Türkiye’den Suriye’ye insanı yardım taşıdığı ileri sürülen TIR, Hatay Kırıkhan’da durdurulmuştu. TIR’a eşlik eden MİT görevlilerinin ‘devlet sırrı’ diye izin vermemesine rağmen yapılan aramada askeri mühimmat, hücum yelekleri, elektronik cihazlar ele geçirildiği ileri sürülmüştü. TIR’la ilgili soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, HSYK’nın perşembe günkü kararnamesiyle Mersin’e düz savcı olarak gönderildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!