"Hortumdan önce elma büyüklüğünde dolu yağdı"

Güncelleme Tarihi:

Hortumdan önce elma büyüklüğünde dolu yağdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 14:05

Maden ilçesinde meydana gelen hortumun büyük zarar verdiği Dutpınar ve Kaşlıca köylerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Haberin Devamı

Maden-Elazığ karayolundaki duble yol yapım şantiyesi ile ilçeye bağlı Dutpınar ve Kaşlıca köylerini vuran ve şantiyedeki 6 işçinin ölümüne 6'sının da yaralanmasına neden olan hortum, 2 köydeki 70 evde hasara yol açtı. Köylüler, çatıları uçan ve duvarları yıkılan konutlarındaki eşyaları sabah saatlerinde tahliye etmeye başladı.

Şantiyedeki çadır ve konteynerlerin uçup karşı tepeye vurduğu ve tamamen parçalandıkları gözlenirken 1 aracın dereye uçtuğu, 1 traktör ve 1 otomobilde de büyük hasar meydana geldiği dikkati çekti.

Dutpınar ve Kaşlıca köylerinde, ağaçlar ile evlerin çatı ve duvarlarının büyük kısmının yıkıldığı, çatıların yaklaşık 3 kilometre uzağa kadar dağıldığı gözlendi.
Olay sırasında Dutpınarı köyündeki evinde oturduğunu anlatan köy sakinlerinden Zeki Torun, “Hortumdan önce elma büyüklüğünde dolu yağdı, birkaç saniye sonra şiddetli rüzgar esmeye başladı. Kapıya doğru yöneldim evin çatısının uçtuğunu görünce duvarı tuttum. 2 saniye daha sürseydi ölecektim” dedi.
Dutpınar Köyü Muhtarı Selami Gökmen ise Bakacık mezrasında iken saat 18.20'de hortumun geldiğini fark ettiğini belirterek, “Çatı malzemelerinin havada uçuştuğunu gördüm. Bunun üzerine hemen köye geldim. Köydeki evlerde büyük hasar meydana gelmişti. Yetkililer geldi, hasar tespiti yapıyorlar” diye konuştu.
Öte yandan köylüler, tahliye ettikleri eşyalarını ve hayvanlarını korumak için çadıra ihtiyaçlarını olduğunu dile getirdi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Maden Kaymakamı Ahmet Adanur ve Belediye Başkanı Musa Orhan da Dutpınar köyüne gelerek incelemelerde bulundu.

“Elazığ'da şimdiye kadar hiç olmamış bir afet”

Milletvekili Balık, yaptığı açıklamada, haberi alır almaz dün gece ilk uçakla Elazığ'a geldiğini ve hastanedeki yaralıları ziyaret ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“En büyük acımız, 6 tane kaybımız var. Ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Dutpınar köyümüze geldik. Köyde ağır hasar var. Ama en büyük tesellimiz, mutluluğumuz köyde hiç can kaybı olmaması. Mal bir şekilde yerine getirilir. Allah'a şükür devletimiz çok güçlü, biz bunun altından kalkarız. Bu evleri yeniden yaparız. Hortum, Türkiye'de az görülen bir şey. Elazığ'da şimdiye kadar tarihimizde hiç olmamış bir afet. Ancak Allah'tan gelen bir şeye 'dur' deme şansımız yok. Yaralarımızı bir an önce sarmak derdindeyiz. Hasar tespiti yapılacak ve en kısa zamanda gereğini yerine getirmeye çalışacağız.”
Maden ilçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan hortumda, yol yapım şantiyesinde çalışan işçilerin kaldığı konteyner sürüklenerek bazı araçların üzerinden geçmiş, olayda 6 işçi ölmüş, 6 işçi de yaralanmıştı. Ayrıca Dutpınar ve Kaşlıca köylerinde de yaklaşık 70 evde maddi hasar meydana gelmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!