Hortum Çanakkale’yi sıyırdı

Güncelleme Tarihi:

Hortum Çanakkale’yi sıyırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Antalya ve Dalaman'ı altüst eden hortum, Çanakkale'de de korkulu anlar yaşattı. Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nın uyarısıyla kentte alarm veren Valilik, olası bir faciaya karşı önlemler aldı. Hızı 80 kilometreye ulaşan hortum, Gökçeada açıklarından Yunanistan'a doğru yönelince vatandaşlar rahat nefes aldı.

Çanakkale'de dev bir hortumun kente doğru yönelmesi paniğe neden oldu. Halkın evlerine girmesi için anonslar yapıldı, birçok resmi daire boşaltıldı. Hortum Gökçeada açıklarında yön değiştirince, heyecan sona erdi.

Geçen hafta Antalya ve Dalaman'ı vuran hortum, dün Çanakkale'de de korku havası estirdi. Saat 13.30'da Hava Radar Mevzi Komutanlığı'ndan yapılan uyarı üzerine, Gökçeada açıklarından Çanakkale yönüne doğru saatteki hızı 80 kilometreye varan dev bir hortumun ilerlediği belirlendi.

HORTUM ALARMI

Emniyet Müdürü Yahya Bal'ın telsiz kodundan polislere anons yapıldı. Tüm megafonlu polis ekipleri, vatandaşların 15 dakika içinde evlerine girmelerini ve ikinci uyarıya kadar kimsenin dışarı çıkmamasını istedi. Aynı anonslar belediye hoparlörü ve yerel radyo istasyonlarından da yapıldı. Vatandaşlar kapalı yerlere girerken, Valilik ve Rektörlük gibi resmi daireler de boşaltıldı. Valilik önünde bulunan araçlar, kapalı otoparklara çektirildi.

Halk, evlerinde dev hortumu beklerken, cesur gençler ellerinde fotoğraf makineleri ve kameralarla Gümrük Muhafaza Müdürlüğü önünde birikip bu heyecanlı ve tehlikeli anı görüntülemek istedi.

GÖKÇEADA’DAN YUNANİSTAN’A

Şehir alarm durumuna geçtikten yarım saat sonra polis otolarından, belediye hoparlöründen ve yerel radyo istasyonlarından hortumun Gökçeada açıklarından, Yunanistan'ın Semadirek Adası'na doğru yöneldiği, Çanakkale'de tehlike kalmadığı duyuruldu. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden de benzer açıklama yapılınca, hayat normale döndü.

Vali: Takip ettik

Vali Ekrem Özsoy, duyumun Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanlığı'ndan geldiğini belirterek, ‘‘Hızı 80 kilometre, genişliği 2 kilometre olan hortumun, Yunanistan üzerinden Çanakkale'ye geldiği haberi ulaşınca vatandaşlarımızı tedbir almaları konusunda uyardık. Bu arada, askeri helikopter de hava oluşumunu havadan izledi. Hortumun Kuzey Ege Denizi'nde dağıldığı bildirilince, tekrar anons yaparak tehlikenin geçtiğini duyurduk’’ dedi.

Saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan korkunç hortum, Kamboçya bayraklı bir yük gemisinin, Bozcaada açıklarında karaya oturmasına neden oldu. Çanakkale, Yunanistan’a yönelen hortumu ucuz atlattı...

Kentte vatandaşlar uyarılırken Valilik'te de hortuma karşı araçlar kapalı yerlere çekildi.

Öğrenciler ve meraklılar uyarılara aldırmadan sahile gidip korkunç hortumun fotoğrafını çekmek istediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!