'Hollanda'yı Srebrenitsa katliamından tanırız'

Güncelleme Tarihi:

Hollandayı Srebrenitsa katliamından tanırız
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 22:18

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hollanda’nın cumartesi gecesi devlet terörü sergilediğini belirterek, “Biz Hollanda’yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Bunların cibiliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu, 8 bin Boşnak’ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız” dedi. Erdoğan dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ONLARIN ALNI KAPKARADIR

“Savaşın bile bir ahlakı, kuralı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Hollandalı gibi olursa açar onu da söyleyeyim. Biz Hollanda’yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Bunların cibiliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu, 8 bin Boşnak’ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Bunları iyi biliriz, kimse bize medeniyet dersi ve medenilik dersi vermesin. Bu milletin alnı aktır, ama onların alnı kapkaradır.

ZÜCACİYE DÜKKÂNINA GİREN FİL

Eski Türkiye’ye alışanlar bugünkü Türkiye’nin duruşunu kabullenmedikleri için aynen zücaciye dükkânına giren fil gibi kendi değerlerini, insan haklarını, uluslararası hukuku çiğnemeye, kırıp dökmeye başladılar. Bazı Avrupa ülkeleri bugün ırkçı ve faşist partilerin oyuncağı haline dönüştü.

Haberin Devamı

İşte cumartesi gecesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza sergilenen saygısızlık sadece Türkiye’ye, Türk milletine, bu milletin bir ferdine değil, uluslararası hukuka ve diplomasiye yapılmıştır. Devletlerarası münasebetleri düzenleyen tüm teamüller, Viyana Sözleşmesi, AB kriterleri Hollanda yönetimi tarafından ayaklar altına alınmıştır.

HAYDUTLUĞA SAHİP ÇIKAN ÜLKELER

Hollanda’nın bu haydutluğuna sahip çıkan ülkeler de tüm itibarlarını yitirmişlerdir. Çıkmış Almanya’nın Şansölyesi ‘Ben Hollanda’nın yanındayım’ diyor. Ya senin ondan zaten farkının olmadığını biliyoruz. Başka şey de beklemiyoruz zaten. O da atlarıyla, itleriyle saldırıyor, sen de atlarınla, itlerinle saldırıyorsun. Farkınız yok, aynısınız.

Hollanda cumartesi gecesi sergilediği devlet terörüyle en büyük zararı Avrupa’ya ve AB’ye vermiştir. Artık AB hukukun, insan haklarının, özgürlüklerinin sembolü olmaktan da çıkmıştır. Tüm dünyayı Avrupa’daki endişe verici gelişmeler karşısında kararlı duruş sergilemeye davet ediyorum.

16 Nisan’da yapılacak halkoylaması Türkiye düşmanlarına verilecek en güzel cevap olacaktır. Burada bir tercih var. Bir tarafta Kandil, Kandil uzantıları, İmralı var. Avrupa’da bölücü terör örgütü başının posterleri her yerde asılı. Orada gelip hayır kampanyası yapanlar var. Bunun için gayret gösterenlerin ülkemizde de uzantıları var.”

Haberin Devamı

BOŞNAKLAR KATLEDİLMİŞTİ

Erdoğan’ın dikkat çektiği Srebrenitsa katliamında binlerce Boşnak katledildi. Sırp ordusunun Srebrenitsa’ya Krivaya Harekâtı’nda en az 8 bin 372 Boşnak, Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Sırp ordusu tarafından öldürüldü. Birleşmiş Milletler Srebrenitsa’yı güvenli bölge ilan etmesine rağmen 400 silahlı Hollanda Barış Gücü askerinin varlığı katliamı önleyemedi.

‘SAKIN HA BU İKİLİYE OY VERMEYİN’

ERDOĞAN, Hollanda’daki seçimle ilgili de şunları söyledi: “Orada seçim varmış. Bir ırkçı başa güreşiyormuş. Bir de şu anda yönetimdeki parti, ikisi yarışıyormuş. Hollanda’ya, Almanya’ya sesleniyorum. Türkiye’ye düşmanlık güdenlere, oralardaki tüm yabancılara, Müslüman kardeşlerime, Türklere diyorum ki, gelin sakın ha bu ikiliye oy vermeyin. Her ne kadar buradan hayır kampanyası için oralara gidenler varsa da o tuzağa da düşmeyin. Bu çok başka bir şey. Bakanlar Kurulumuz aldığı kararları açıkladı. Daha yapmamız gereken başka şeyler var. Yanlışların bedeli öyle özürle, mözürle geçiştirilemez.”

Haberin Devamı

Hollanda Başbakanı Rutte ise Türkiye’nin yaptırımlarını ‘çok kötü’ bulmazken ‘Hollandalıların kızacak daha çok nedeni olmasından dolayı tuhaf olduğunu’ savundu. Rutte, Srebrenitsa suçlamasının ise gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

SAĞLIKÇILARA MÜJDE

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, sağlıkçılara, “5 yıla 1 yıl yıpranma payı olarak bir sözüm vardı. 16 Nisan’dan hemen sonra biz bu yasal düzenlemeyi yapmak suretiyle yıpranma konusunu süratle çözeceğiz” dedi. Erdoğan sağlık yatırımlarını anlatırken şöyle devam etti: “Her yıl onbinlerce yabancı hasta ülkemize geliyor, şu mutluluğa bak. Eskiden buradan Cleveland’a gidiyorlardı.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!