Hoca'dan Tayyip'e yasak

Güncelleme Tarihi:

Hocadan Tayyipe yasak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi'nden çıkabilecek bir kapatma kararına karşı yeni partinin kuruluş çalışmalarının sürdüğü RP, Genel Başkan Necmettin Erbakan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine ‘‘vize’’ vermediği, gövde gösterisi yaptığı yurt gezilerine de ‘‘yasak’’ koyduğu iddialarıyla çalkalanıyor. RP kulislerine bomba gibi düşen bu iddiaya göre, Erdoğan, yeni partinin oluşumunda aktif görev almak istedi. Erdoğan'a yakın bazı milletvekilleri tarafından RP Genel Merkez yönetimine aktarılan bilgiye göre, Erdoğan, doğrudan kendisi olmasa bile en azından ekibinden bazı isimlerin yeni partinin kurucuları arasında yer alması talebinde bulundu. Ancak, RP kulislerinde dün yayılan söylentiye göre, Erbakan, bu talebi geri çevirdi. Erbakan, Erdoğan'la birlikte, yine bu oluşumda aktif görev üstlenmek isteyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de kastederek, ‘‘Taş yerinde ağırdır. Hiç bir belediye başkanı yeni oluşumda yer almayacak, kimse yerinden kıpırdamasın’’ mesajını verdi.

GEZİ MEZİ DE YOK

Erbakan'ın, Erdoğan'la ilgili olarak ‘‘liderliğe hazırlanıyor’’ yorumlarına yol açan yurt gezilerine yasak getirdiği iddiası da yine RP kulislerini karıştırdı. RP kulislerinde, Erbakan'ın bazı yakın kurmaylarının parti örgütlerini arayarak, yapılan davet üzerine Erdoğan'ın katıldığı programlara bir süre ara verilmesini istedikleri konuşuluyor. Kulislere dün,

Erdoğan'ın bu gelişme üzerine gezilerine ara verdiği bilgisi yayıldı. Erdoğan'a yakın bir milletvekili ise Hürriyet'in sorusu üzerine, ‘‘Erbakan'ın Erdoğan'ın liderliğine vize vermediği’’ iddiasının doğru olmadığını savundu. Erdoğan'ın bu konuda gerekli sabra sahip bir insan olduğunu da hatırlatan aynı milletvekili, yurt gezilerine getirilen yasak konusunda ise ‘‘Böyle bir şeyden haberimiz olmadı. Ancak, Genel Merkez'deki bazı ağabeylerimizin, Erdoğan'ın gezilerinden pek de memnun olmadıklarını biliyoruz. Belki bunlardan bazıları teşkilatları arayıp, şu davetlere biraz ara verin demiş olabilirler. Erdoğan da zaten bu noktada gerekli mesajı alıp, gereğini yapacak tecrübeye sahip bir insandır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!