Hizbullah, yeni eylemlere hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah, yeni eylemlere hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇÖKME noktasına gelen ve büyük bir panik yaşayan irticai terör örgütü Hizbullah, yeni eylemlere hazırlanıyor. Hizbullah'ın kaybettiği prestijini yeniden kazanmak için yurtdışı bağlantılarını güçlendirme, cezaevlerinde yeniden örgütlenme, ‘‘Karases’’ Cemalettin Kaplan grubuyla birleşme, bazı örgütlerdeki isimlerin öldürülmesi gibi birçok yeni karar aldığı öğrenildi.

İstihbarat birimlerinin verdiği bilgiye göre, emniyet birimleri Hizbullah'ı aldığı yeni kararlar çerçevesinde yeniden mercek altına yatırdı.

İstanbul'daki operasyonlarda ele geçen belgelere göre, vahşi terör örgütü şu stratejiyi uygulamayı planlıyor:

ŞAŞIRTMA: Yakalanan örgüt üyeleri, örgütle hiç ilgisi olmayan insanların isimlerini vererek polisi şaşırtacak ve zaman kazanılmasını sağlayacak.

EĞİTİM: Cezaevi çalışmalarına ağırlık verilerek, PKK terör örgütünün uyguladığı cezaevi eğitim sistemi uygulanacak.

MAHALLİ KOMİTE: Cami faaliyetleri askıya alınacak. Çalışmalar ‘Mahalli Komiteler’ kurularak, deşifre olmamış örgüt mensuplarınca yürütülecek. Bu çalışmalarha Hizbullah adı kesinlikle kullanılmayacak.

KAPLANCILARLA İŞBİRLİĞİ: Bu güne kadar kapalı bir strateji izleyen Hizbullah, bundan böyle ise diğer irticai örgütlerle birleşmeye çalışacak. Öncelikle de Cemalettin Kaplan grubu örgüte dahil edilecek.

SUİKAST: Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkarak, şeriat devleti kurmayı amaçlayan diğer örgüt ve tarikatların liderleri uygun bir zamanda öldürülecek ve tabanlarının Hizbullah'a katılması sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!