Hizbullah sanıkları: Suçumuz yok

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah sanıkları: Suçumuz yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

İslamcı feminist Konca Kuriş ve kapatılan HEP eski milletvekili Mehmet Sincar'ın da aralarında bulunduğu 24 kişiyi öldürdükleri iddiası ile idam cezası istemiyle yargılanan 10 Hizbullah kasabı suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklar, Adana 2 No'lu DGM'de ‘Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasasını silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etmek’ suçundan TCK'nın 146/1 maddesi gereğince idam cezası istemiyle tutuklu yargılanıyor.

Hizbullah'ın tetikçisi olmakla suçlanan Musa Özer, 6 kişinin cesedinin çıkarıldığı İçel'in Tarsus İlçesi'ndeki sığınak evinde besicilik yaptığını belirterek, ‘‘Ben 15 gün çiftlikte çalıştım. İdamla yargılanıyorum. İstanbul'daki Sinagog baskınında yargılandığım için suçlanıyorum’’ dedi.

Örgütün sığınakçısı olduğu iddia edilen Hamit Çöklü, Mehmet Remzi Kaya, Vehbi Erdoğan ve Enver Kaplan da, kendileri hakkında emniyete bilgi veren Akdeniz Sorumlusu Emin Ekici ve Askeri Kanat Sorumlusu Hacı İnan ile mahkemede yüzleştirme yapılmasını istedi. Suçunun evini kiraya vermek olduğunu belirten Remzi Kaya da, ‘‘Benim örgütle bağlantım yok. Ben Hacı İnan isminde bir öğretmene evimi kiraya verdim’’ diye konuştu. İnşaat mühendisi Mahmut Eminoğlu ve örgütün satırcısı olduğu iddia edilen Zülküf Yüce de emniyette işkence gördüklerini, suçsuz olduklarını savundu. Salih Yıldırım ise ‘‘Suçu polisler bana kabul ettirmek için uğraştılar. Böyle ciddi bir olayın tatbikatını niye yapmadılar. Bizim kaçırdığımız ve akıbeti belli olmadığı iddia edilen Veli Karadeniz hayattadır, Mersin'de dolmuşçuluk yapmaktadır. Korkudan ortaya çıkmıyor’’ dedi. Tahliye istemi mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Duruşma ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!