Hizbul doktor

Güncelleme Tarihi:

Hizbul doktor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

15 kadın hastasını öldürmekten 15 kez müebbet yiyen sapık İngiliz doktorun dosyası deşildikçe yeni cesetler ortaya çıkıyor. Dr.Shipman 15 değil, 38 hastasını öldürmüş.

23 kadın daha

İngiltere'deki sapık doktor davasıyla ilgili soruşturma, Hizbullah operasyonuna döndü. Türkiye'de yapılan her kazıda Hizbullah kurbanlarına ait cesetlerin sayısı artarken, İngiltere'nin Manchester kentinde de Dr. Harold Shipman kurbanlarının sayısı giderek kabarıyor. Dava sonuçlandığı halde soruşturmaya devam eden savcılık, 23 kadının daha Dr.Shipman'ın kurbanı olduğunu ortaya çıkardı.

Deliller çok kesin

Geçen ay Manchester'da tamamlanan davada Dr.Shipman, 15 kadın hastasını öldürmek suçundan 15 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Manchester Savcılığı, elinde 160 şüpheli ölüm vak'ası olduğu için soruşturmaya devam ediyor. Savcılıktan yapılan açıklamaya göre Dr.Shipman'ın toplam kurban sayısının 38'u bulduğu yolunda çok kesin deliller var.

Yeni dava yok

Savcılık, her cinayeti için birer müebbet cezası alan doktor aleyhinde diğer 23 cinayet için yeni bir dava açmayacak.

Savcılık bu karara gerekçe olarak, Dr. Shipman'ın davasına kamuoyu ve basından gelen büyük ilgiyi göstererek ‘‘Bu nedenle artık İngiltere'de bu yayınlardan etkilenmemiş bir jüri oluşturmak imkansız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!