Hitler'in resim merakı

Güncelleme Tarihi:

Hitlerin resim merakı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Nazi lideri Adolf Hitler'in iki suluboya ve bir karakalem resim çalışması Norveç'te düzenlenen bir müzayedede 80 bin dolara alıcı buldu. Norveç'in güneydoğusundaki Toensberg kasabasındaki müzayedede Oslo bölgesinde özel bir koleksiyoncu tarafından satılan çalışmaları Avusturyalı bir kişinin aldığı belirtildi.

Hitler'in kır manzaralı 'Die Felsenbucht' ve 'Altes Haus mit Garten' adlı suluboya çalışmalarını 1911 ve 1913, karakalem resim çalışmasını ise 1914 yılında yaptığı kaydedildi.

KİTSCH KOLEKSİYON

Bu arada Adolf Hitler'in özel resim koleksiyonu 2'inci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk defa geçtiğimiz ay Almanya'nın Weimar kentinde sergilendi. Sergi Hitler'in özel koleksiyonunda yer alan 118 resim, konularının banalliği, Alman diktatörün fazla sanat değeri olmayan ‘kitsch’ eserlerden hoşlandığını ortaya koyuyordu.

Hitler'in özel koleksiyonundaki resimlerinin konusu için çok fazla düşünmeye gerek yok; güle oynaya tarladan evlerine dönen işçi kızlar, çocuklarına çorba servisi yapan anne ve Alman top modeli Claudia Schiffer'i aratmayacak seksilikte çıplak sarışın kadınlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!