Hitler'in baktığı camdan bakıyor!

Güncelleme Tarihi:

Hitlerin baktığı camdan bakıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 18:03

Böylesi ne görüldü ne de duyuldu. Samsunlu bir işadamı, işyerinde Alman diktatörünün özel yatından sökülen pencereleri kullanıyor. Bunu duyanlar, sırf pencereleri görmek için ofise akın ediyor...

Haberin Devamı

Samsun'da, taşımacılık şirketinin Karadeniz Sorumlusu Tuncer Üçüncüoğlu'nun limanda bulunan işyerindeki odasının pencerelerinde Alman diktatör Adolf Hitler'in yıllarca kullandığı ‘M.V. Regina Maris’ adlı özel yatının 6 penceresi, aynı işleviyle kullanılıyor. Pencerelerin üzerinde Adolf Hitler ve yatın adını görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, Üçüncüoğlu, birçok kişinin sırf pencereleri görmek için işyerine gelip kendisini ziyaret ettiğini söyledi.

Tuncer Üçüncüoğlu, 15 yıl önce gemilerden antika parçalar toplayıp biriktirmeye başladı. 70 yıllık tahta dümen dolabı, 150 yıllık pusula, gemi lambaları, fenerleri, dürbünler, saatler, paraketeler, gemi maketleri toplayan Üçüncüoğlu, Alman diktatör Adolf Hitler'in özel yatına ait parçalara da ulaştı.

Haberin Devamı

12 BİN DOLARA SATIN ALDI

Hitler'in uzun yıllar kullandığı Almanya tersanelerinde özel olarak yapılan ‘M.V. Regina Maris’ adlı yatı yıllar geçtikçe el değiştirdi ve birçok kişi tarafından kullanıldı. 1929 yılında yaptırılan yat, son olarak 1997 yılında kullanım süresini doldurarak hurdaya ayrıldı ve İzmir'de söküldü. Hitler'in yatının söküldüğünü duyan Üçüncüoğlu ise yatın 6 pirinç malzemeden yapılma penceresini o dönemki fiyatıyla 12 bin dolar karşılığında satın aldı. Üçüncüoğlu, pencereleri Samsun'a getirerek işyerine aynı işleviyle kullanılmak üzere monte ettirdi.

"MANEVİ ÖNEMİ BÜYÜK"

Pencerelerin üzerinde Adolf Hitler ve yatın ismini görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken 70 yaşındaki Tuncer Üçüncüoğlu, birçok kişinin sırf pencereleri görmek için işyerine gelip kendisini ziyaret ettiğini söyledi. 2 çocuk ve 2 torun sahibi Üçüncüoğlu, Hitler için özel yapılan ve sıkça da kullandığı bu yatın pencerelerinin kendisinde bulunmasının maddi değerinden çok manevi olarak çok önemli olduğunu belirtti. Koleksiyonunda eski gemilere ait 35 parça bulunduğu dile getiren Üçüncüoğlu, “İşyerimdeki ofisimi birçok antika gemi parçalarıyla dekore ettim. İlginç parçalar buldukça almaya da devam ediyorum. Ama koleksiyon içinde en değerli parçalardan birisi Hitler’in yatına ait bu pencereler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hitlerin baktığı camdan bakıyor
  ‘M.V. Regina Maris’ adlı yat, 1929 yılında yaptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!