Hisarçıklıoğlu: Birileri sağımızdan solumuzdan çekmeye çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Hisarçıklıoğlu: Birileri sağımızdan solumuzdan çekmeye çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 19:29

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ne zaman burnunu yukarıya dikse, hedeflerine doğru gitmeye başlasa, birileri sağımızdan solumuzdan aşağıya çekmeye çalışıyor" dedi.

Haberin Devamı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, terörün Türkiye’yi aşağı çekmemesi için birlik ve beraberleğin bozulmaması gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye ne zaman burnunu yukarıya dikse, hedeflerine doğru gitmeye başlasa birileri sağımızdan solumuzdan aşağıya çekmeye çalışıyor. Ama biz akıllandık arkadaşlar. Bu sefer bu fırsatı kimseye vermeyeceğiz. Bu duyguları sadece ben taşımıyorum. Benim doğumdaki, güneydogumdaki bütün oda ve borsa başkanlarım benle aynı duyguyu yaşıyor. Batıdakiler de aynı duyguyu yaşıyor. Toplum olarak bu terörün bizi tekrar ayağımızdan aşağıya çekmesine, kardeş kanı dökmesine fırsat vermemek için bir ve beraber Türkiye olarak, toplu olarak buna karşı tepkimizi göstermemiz lazım. Esnaf da işçimiz de aynı düşüncede. Bunu hep beraber ortak eyleme dönüştürüp tüm dünyaya nasıl bizim bir ve beraber teröre karşı tepkimizi koyduğumuzu inşallah buradan ilan ediyoruz. Göstereceğimizi de göreceksiniz. Terörün bizi yenememesi ve kardeş kanı dökülmemesi için bir ve beraber olarak, TOBB olarak buna tepkimizi hep birlikte göstermemiz lazım. Esnafı da iş adamı da aynı düşünce içerisinde. Bunu ortak bir eyleme dönüştürerek tüm dünyaya , teröre karşı nasıl durduğumuzu göstereceğiz."

YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ İÇİN SAKARYA

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Başbakan Erdoğan’ın yerli otomobil üretimi için yaptığı çağrıya değinerek, "Yerli otomobil üssü Sakarya olmalıdır. Sakarya bunun için yeterli birikime sahip" dedi. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Ben bizzat Toyota Genel Müdürü’nün ağzından Cumhurbaşkanımıza ’Dünyada sıfır hata ile otomobil ürettiğimiz ve en verim aldığımız fabrikamız Türkiye’de’ dediğini duydum. Bunu başaran fabrikanın Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları, mühendisleri, işçileri Türk. Bunu biz başarıyoruz. Toyota burada. Otokar, Otoyol, Tırsan burada. Bilgi desen var, işçi desen var. ’Türkiye’nin Detroit’i Sakarya’dır’ demeliyiz. Bunun için Sanayi ve Teknoloji Bakanımızdan bir ricamız var. Bu otomobil merkezi olmayı da artık sakın ha Kocaeli’ne kaptırmayalım. Orada yeteri kadar sanayi var zaten."

Sakarya’nın Yıldızları ödül törenine Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve SATSO üyeleri ile iş adamları katıldı. Törende yılın en iyi girişimci ve iş adamlarına ödülleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!