Hintli güzellerle tanıtım atağı

Güncelleme Tarihi:

Hintli güzellerle tanıtım atağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2009 17:22

TÜRK- Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Hindistan'da 100 milyon zengin ve dünyayı gezen insanın olduğunu belirterek, “Bunun 1 milyonunu Türkiye'ye getirmek en büyük hedefimiz” dedi. Çakmak, tanıtımı Hintli güzellerle yaptı. Güzellerden Pooja Chopra, “Hindistan'a gittiğimde halkıma şunu söyleyeceğim; Ölmeden önce mutlaka Türkiye’yi görün” dedi.

Haberin Devamı

HİNT GÜZELLERİ TURİZMİN YENİ UMUDU

Türk- Hindistan Turizm Konseyi, Türk Hava Yolları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Tanıtım Günleri düzenledi. Hintli güzellerin ve basın mensuplarının turizm elçileri olarak belirlendiği tanıtım günleri organizasyonu çerçevesinde Gloria Serenity Golf Otel'de basın toplantısı düzenleyen Türk- Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, dünyanın 2'nci büyüyen ekonomisine sahip ve 1.2 milyar nüfusu ile de dünyanın 2'nci büyük nüfusu olan Hindistan'ın Türkiye için turizm alanında önemli bir potansiyel oluşturduğunu söyledi. Çakmak, “Hindistan ile olan dış ticaretimizde her yıl 1.2 milyar dolar açık vermekteyiz, bu açığı kapatabileceğimiz tek sektör ise turizm sektörüdür” dedi.

Hindistan ve Türkiye arasında 1995 yılında turizm alanında işbirliği antlaşması imzalanmış olmasına rağmen 2007 yılına kadar çok az turistin Türkiye'ye geldiğini belirten Emin Çakmak, Türk- Hindistan Turizm Konseyi'ni 2007'de kurarak Hindistan'da Türkiye'nin tanıtımı için çalışmalara başlandığını belirtti. Konseyin her yıl yüzlerce Hintli tur operatörü ve basın mensubunu Türkiye'de ağırlayarak tanıtım yaptığını belirten Emin Çakmak, “Son 3 yıldır konsey üyelerimizin katılımları, THY ve bakanlığın desteğiyle Hindistan'ın 7 büyük şehrinde yerel acentelerin satış elemanlarını eğiterek ülkemizin daha fazla satılması ve destinasyonlarının tanıtılması için çabalar sarf ettik. Bu azimli çalışmalarımız sonucu ve Devlet özel sektör dayanışması ile THY destekleri ile geçen yıl 50 binin üzerinde Hintli turist ülkemizi ziyaret etmiştir” diye konuştu.

Tanıtım çalışmaları çerçevesinde, Miss Hindistan'da ilk 3'e giren güzeller ile Hindistan’ın yüksek tirajlı gazetesi seyahat başyazarını misafirini Türkiye getirdiklerini belirten Çakmak, İstanbul, Kapadokya, Antalya bölgesinde gezdirerek Türkiye'yi tanıttıklarını söyledi. Çakmak, “Bölgemizin tarihi ve kültürel ve alternatif turizm konularını işlemek sureti ile Hintli güzellerimizin bölgede çekimleri yapılmakta ve Hindistan'daki dergilerde ve televizyonlarda, kataloglarda Türkiye’yi tanıtacağız. Antalya ise kum, güneş, deniz, lüks oteller, golf ve kültürel turizm bir başka destinasyon olmaktadır” diye konuştu.

1 milyar 200 bin nüfusu olan Hindistan'da 100 milyon zengin ve dünyayı gezen Hindistanlı olduğunu belirten Emin Çakmak, “Bunun 1 milyonunu Türkiye'ye getirmek en büyük hedefimiz. Çünkü Hindistan’da bir kanı vardır. Oranın ünlü kişileri hangi ülkeye giderse, oranın vatandaşı da tatil için o ülkeye gider. Hintliler eğlenmeyi, alışveriş yapmayı ve yemeği çok seviyor” dedi.

ÖLMEDEN ÖNCE TÜRKİYE'Yİ GÖRÜN

Miss Hindistan yarışmasında 1'inci olan Ekta Shivangani Chowdhry, “İstanbul ve Ürgüp'e hayran kaldım. Bu sefer tanıtım ve gezi için geldim. En kısa sürede Türkiye'ye tekrar tatil için geleceğim. Türkiye çok güzel bir ülke” dedi. Hindistanlı güzellerinden Pooja Chopra, Türkiye hakkında övgüler yağdırırken, “İlk defa geldim. Hindistan'a gittiğimde halkıma şunu söyleyeceğim, ölmeden önce mutlaka Türkiye’yi görün” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!