Hillary, yazar arıyor

Güncelleme Tarihi:

Hillary, yazar arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2001 00:00

Haberin Devamı

Yayıncısı ile anıları karşılığında 8 milyon dolarlık ( 5.3 trilyon lira) bir anlaşma yapan Hillary Clinton şimdi bir yazar arıyor. Anılarını kaleme alacak yazara 500 bin dolar (332 milyar lira) ödeyecek olan Hillary'nin daha önceki kitaplarını yazdırdığı isimlere kötü davrandığı için işinin zor olduğu söyleniyor.

NEW York'tan senatör seçilen Hillary Clinton, 8 milyon dolara yayın hakkını sattığı anılarını kaleme alacak bir yazar arıyor.

New York Times gazetesinin haberine göre, Hillary'nin hatıralarını kaleme alacak kişiyi güç bir görev bekliyor. Bu güçlük, bizzat bayan Clinton'ın öncelikleri ile anlaşmaya vardığı ‘‘Simon & Schuster’’ adlı yayınevinin önceliklerini bağdaştırmaktan kaynaklanıyor.

Hillary Clinton'ın, kitabının siyasi kariyerinin gelişmesine katkıda bulunmasını arzu ettiği, buna karşılık yayınevinin kitabın satmasını ön planda tuttuğu belirtildi.

Daha önce de kitap yazma deneyimi geçiren bayan Clinton ile çalışan kişiler, onun yazım konusunda ‘‘çok aktif bir rol üstlenmek istediğine’’ dikkat çekiyor.

Bu kişiler arasında, Hillary Clinton'ın ‘‘It takes a Village’’ adlı kitabını kaleme alan Barbara Feinman ile ‘‘Beyaz Saray'a Davet’’ adlı kitabı yazan Cheryl Mester bulunuyor.

Her iki yazarın da, bayan Clinton kitabın tamamlandığını bildirmeden işi bırakmak zorunda kaldıkları biliniyor. Yazarlardan özellikle Feinman'ın, Hillary Clinton'dan hiç de dostça olmayan bir biçimde ayrıldığı kaynaklarca ifade edildi.

Her iki olayda da bayan Clinton'ın, yazarlar tarafından kaleme alınan müsveddeleri, yardımcıları aracılığıyla değiştirmeye kalkıştığı sızan haberler arasında.

Hillary'nin anılarını kaleme almak için çok sayıda yazarın yayınevine başvurduğu ve yayınevi yetkililerinin, bu kişilerin isimlerini bayan Clinton'a bildirdikleri ifade edildi.

Hillary Clinton'ın önümüzdeki aylarda bunlardan birini seçmesi bekleniyor. Kendisine yakın kaynaklar, bayan Clinton'ın bu kez de bir kadın yazarı tercih edeceğine kesin gözüyle bakıyor.

Gazeteci, yazar ve romancıların çoğunlukta olduğu adaylar arasında, Rosalyn Carter, Geraldine Ferraro gibi ünlü kadınların anılarını kaleme alan eski gazeteci Linda Bird Franke'nin de bulunduğu öğrenildi. Öteki adaylar arasında ‘‘İacocca’’ adlı romanın yazarı William Novak, ‘‘US News & World Report’’ dergisi yazarlarından Linda Kulman ve Kitty Dukakis ile birlikte çalışan Jane Scovell'in adları geçiyor. Kaynaklar, bayan Clinton'ın anılarını kaleme alacak yazara 500 bin dolar civarında bir para ödeneceğini de bildirdi. (a.a)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!