Heyecan başladı

Güncelleme Tarihi:

Heyecan başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çeşitli kamu kuruluşlarıyla özel şirketler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi, tüm yurdu 75. Yıl bayraklarıyla donattılar.

Türkiye Denizcilik işletmeleri'nden THY'ye, çeşitli belediyelerden TCDD'ye kadar, tüm özel ve kamu kuruluşları, 29 Ekim'i karşılamaya hazırlanıyor. Meydanlar, gar ve iskeleler, okullar, apartmanlar, kısaca her yer 75'inci yıl bayraklarıyla süslendi.

Satışlarda patlama

Bayrak imalatçıları, satışlarda büyük artış kaydedildiğini, günde perakende olarak yaklaşık 100-500 arası bayrak ve pano sattıklarını belirtiyorlar. Satıcılar, toptan satışların ve Anadolu'ya gönderilen bayrak sayısının binlerce olduğunu söylüyorlar.

Daha da artacak

1x2 metre boyutlarındaki bayrakların 6.5 milyon liradan başlayan fiyatlarla satıldığını söyleyen bir bayrak satıcısı satışlarının çok iyi gittiğini belirtti. Üretici firmalardan Keskin Color'un yetkilileri ise bayrak satışlarında büyük patlama yaşandığını, özellikle bu ay içinde satışların doruk noktaya ulaştığını bildirdiler.

75. Yıl İnternet'te

Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın İnternet'te açtığı ‘‘75. Yıl Özel Defteri’’ne mesaj yağıyor. Merkez yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu özel bölüme her gün 250-300 mesaj gönderiliyor. İnternet'teki adresi www.basbakanlik.gov.tr. olan deftere bırakılan mesajlardan bazıları şöyle:

19 yaşındayım. Cumhuriyet sayesinde kendi mesleğimi ve çalışma alanımı seçtim.

Ben bir Cumhuriyet kadınıyım. Ve bugünkü özgürce varoluşumu ona borçluyum.

Bugünün genç Türkiyesi yarının sahibi olacaktır. Bugünleri bize hazırlayanlara teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. 8/A sınıfı öğrencileri.

Sevgili Atatürk, tüm sorunlarımıza rağmen dünyanın en güzel ülkesinde bağımsız ve özgür yaşıyoruz. Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi çok seviyoruz.

Cumhuriyetin 75'inci Yılı kutlamalarına hazırlanan İstanbul, daha şimdiden bayraklarla donatıldı. Kentin önemli meydanları, iskeleleri ve istasyonlarında bayraklar dalgalanmaya başladı.

Bayraklar dalga dalga

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı öncesi, işyerleri ve evlerin yanı sıra THY, Türkiye Denizcilik İşletmeleri, çeşitli belediyeler de 75. Yıl Amblemli bayraklar astılar.

<>

Bayrak satışlarında önemli artış olduğunu belirten üretici firma yetkilileri, Anadolu'ya da binlerce bayrak gönderdiklerini, yine de yeni taleplerin geldiğini söylediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!