Hesap soracağım

Güncelleme Tarihi:

Hesap soracağım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Köstebek davasından tahliye edilen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, dün avukatına giderek, teşekkür etti. Tehdit telefonları aldığını öne süren Orakoğlu, ‘‘Mesleğime dönüp, bana iftira atanlardan hesap soracağım’’ dedi.

Casusluk yaptığı iddiasıyla askeri mahkemede yargılanan ve tahliye edilen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, ‘‘Mesleğime dönüp, bana iftira atanlardan hesap sormak istiyorum’’ dedi. Orakoğlu, Türkiye'de dürüst çalışmanın çok zor olduğunu ve olayların üzerine gidilemediğini de vurguladı.

Önceki gün tahliye olan ve geceyi komiser oğlunun Portakal Çiçeği'ndeki evinde geçiren Orakoğlu, sabah erken saatlerde oğluna ait sivil bir araçla Polis Evi'ne giderek kardeşi Metin Orakoğlu'nu ziyaret etti. Orakoğlu daha sonra, kardeşiyle birlikte Küçükesat semtindeki avukatı Nail Karaaslan'ı bürosunda ziyaret ederek, teşekkür etti.

Oğlunun evinden çıkarken, kapı önünde soruları yanıtlayan Orakoğlu, ‘‘30 yıl şerefimle hizmet ettim. Bana aşağılayıcı suçlamalar yapıldı. Çok ağırıma gitti. İnşallah beraat ettiğimde beni suçlayanlardan tek tek hesap soracağım’’ dedi. Tehdit telefonları aldığını da iddia eden Orakoğlu, ‘‘Ancak kimseden korkum yok. İşte gördüğünüz gibi silahsızım. Çocuklarım silah verdiler almadım. Geziyorum’’ diye konuştu. Mesleğine gerekirse döneceğini belirten Orakoğlu, cezaevi günlerini spor yaparak geçirdiğini anlattı, ‘‘Oradaki insanlara da teşekkür ediyorum. Çok iyi insanlar. Görevliler de bana çok iyi davrandılar’’ dedi.

Orakoğlu, köstebek skandalının yaşandığı dönemdeki İçişleri Bakanı, DYP milletvekili Meral Akşener'in kendisini telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini de belirtti. Orakoğlu, ‘‘Dava bittiğinde herşeyi açıklayacağım. Bu ülkede dürüst çalışmak çok zor. Olayların üzerine gitmek çok zor’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!