Herkes çırpındı ama o ’dönmek istemedi’

Güncelleme Tarihi:

Herkes çırpındı ama o ’dönmek istemedi’
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 07, 2008 00:00

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’a ilk müdahaleyi, Belçikalı bir cerrah yaptı. Kısa süre sonra otel doktoru ve iki hemşire de tıbbi müdahaleye katıldı. Herkes Doğan için çırpınırken, Belçikalı cerrah, kan donduran cümleyi söyledi: "Geri dönmek istemiyor!" Hasan Doğan, birkaç saat sonra son nefesini vererek tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

DOĞAN SON SANİYELERİ - FOTO GALERİ 

Hasan DoÄŸan'ın Euro 2008'deki son kareleri...Â

TATÄ°L
için gittiği Bodrum’da kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın ölüm anını DHA objektifi görüntüledi. Fatih Terim ve Milli Takım futbolcularına akşam vereceği yemekten önce, Hasan Doğan, Rixos Otel’deki Türk hamamına girdi. Bu sırada eşi Aysel Doğan, otel bahçesinde kahve içiyordu. Yaklaşık yarım saat hamamda kalan ve masaj yaptıran Hasan Doğan, 18.43’te Türk hamamından çıktı ve dinlenme bölümünde otele beraber geldiği arkadaşı Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer’le bir bardak çay içti. Hasan Doğan, çayını bitirdikten sonra saat 18.47’de, "Göğsüm ağrıyor" diyerek ayağa kalktı ve Cihan Kamer ile birlikte yürürken yere yığılıp kaldı.

Belçikalı cerrah koştu

Cihan Kamer ve olayı görenler "Doktor yok mu?" diye bağırırken, otelde iki hafta tatil yapan ve çıkış işlemlerini yaptırmakta olan Belçikalı kalp cerrahı Ivan Clause hemen koşarak aşağıya indi ve Hasan Doğan’ın yanına gitti. Doğan’a ilk müdahale Ivan Clause tarafından saat 18.48’de yapıldı.

Göğsüne şok uygulandı

Otelde 24 saat görev yapan Dr. Cem Yazıcı da iki hemşire ve bir sağlık memuruyla birlikte saat 18.49’da Hasan Doğan’a müdahale etti. Doğan’a oksijen verildi ve göğsüne şok uygulandı. Ancak Doğan, tıbbi müdahalelere cevap vermedi. Hasan Doğan’a ilk müdahaleyi yapan Belçikalı kalp cerrahı Clause, İngilizce olarak, "Geri dönmek istemiyor" dedi. Hasan Doğan, kalp krizi geçirdikten 11 dakika sonra gelen ambulansla Özel Bodrum Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ambulans uçak geldi

Hasan Doğan’ın başka bir ile nakledilebileceği olasılığına karşı, Marmaris’ten kısa sürede ambulans helikopter, Antalya’dan da ambulans helikopter getirtildi ve Milas- Bodrum Havalimanı’nda hazır bekletildi. Ancak tüm bu tıbbi müdahaleler ve hazırlıklar, acı gerçeği değiştirmedi ve Doğan hayatını kaybetti. Hasan Doğan’ın önceki gece, Fatih Terim ve milli takım futbolcularına vereceği yemek için, Rixos Otel’in açığındaki Zeytin Adası’nı, kırmızı-beyaz renkli bayraklar ve tüllerle süslettiği ortaya çıktı. Ancak Hasan Doğan, vereceği yemekten birkaç saat önce kalp krizinden yaşamını yitirdi.

OÄŸlu geldi

Hasan Doğan’ın ölüm haberini ABD’de alan ve hemen Türkiye’ye dönen Selim Doğan, Bahçelievler’deki evlerine ulaştı. Selim Doğan, annesi Aysel Doğan ve kızkardeşi Zeynep Doğan tarafından karşılandı.

Evi sevenleriyle doldu, taştı

BODRUM’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hasan Doğan’ın Bahçelievler’deki evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taştı. Başbakan Tayyip Erdoğan, dün eşi Emine Erdoğan’la birlikte Doğan’ın evine gelerek ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan’ın ziyareti 40 dakika sürdü. Taziye ziyaretine gelen arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile eşi Fulya Terim, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın da yer aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da Doğan’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!